Societat 08/08/2019

El clítoris només té una funció: el plaer

La sexòloga humanista Teresa Ramos desmunta mites sexuals el Dia internacional de l'orgasme femení

Maria Fuster
2 min
El clítoris només té una funció: el plaer

PalmaEls testicles i el penis tenen funcions reproductives i urinàries. Els òrgans del plaer de les persones són diversos: la pell, el cervell i determinats part del cos com ara els genitals, els pits, les orelles i els genolls. Però n'hi ha un que és exclusiu per sentir plaer: el clítoris, explica Teresa Ramos, sexòloga humanista, que desmunta mites sexuals aquest dijous, 8 d'agost, Dia internacional de l'orgasme femení.

"El clítoris no és només el que es veu per fora, per dins té ramificacions que poden fer que en segons quina postura toqui les vulves internes. Però en contra del que molta gent encara pensa, en realitat no hi ha plaer a la vagina, que té la mateixa sensibilitat que la boca", diu.

"Les dones, a nivell fisiològic, no necessiten una projecció tan genital com la dels homes. Tot i així, es projecta socialment que les dones han de tenir comportaments coitocentristes, com per exemple introduir a la vagina objectes sexuals, que hi hagi penetració", afirma aquesta sexòloga, qui també assegura que "totes les dones tenen la capacitat de ser multiorgàsmiques" Alhora vol remarcar que l'orgasme "l'has de treballar però no ha de ser una finalitat en si mateixa".

Ramos, que també és directora del Centre de Teràpia i Parella de Palma, explica que al contrari del que es diu, els homes i les dones necessiten la mateixa dimensió d'espai-temps per excitar-se. "Però si un home va calent quan surt de la feina i es troba amb la seva parella una hora més tard, ja du tot aquest temps excitant-se. És millor que avisi la dona per telèfon per sincronitzar l'excitació", comenta.

Masturbació femenina

Aquesta sexòloga també explica que "hi ha molts de mites en relació amb la masturbació masculina: et quedaràs cec, et quedaràs calb, però no n'existeixen sobre la masturbació femenina perquè encara hi ha moltes dones que no reconeixen que es masturben". Alhora explica que els homes gairebé se senten obligats a masturbar-se, mentre que a les dones no ens eduquen en aquest sentit i el tema continua sent un tabú.

"Hi ha estudis sobre l'orgasme femení dels anys 80-90 que va publicar Shere Hite als Estats Units que varen ser tan durament criticats que Hite va decidir abandonar el país", comenta Ramos.

Melicotó, la creativa marca illenca, ha aprofitat aquest 8 d'agost per felicitar a tothom pel Dia internacional de l'orgasme femení.

stats