Societat 17/10/2018

La cimentera de Lloseta tanca

L'Ajuntament de Lloseta ha demanat una reunió amb la companyia Cemex perquè els donin una explicació del tancament

M.c. / M.ll.
2 min
La cimentera de Lloseta tanca

PalmaCemex ha anunciat aquest dimarts el tancament de la fàbrica de ciment de Lloseta. Aquesta decisió ja es va comunicar ahir a Madrid i aquest dematí s’ha traslladat als representants dels treballadors de la cimentera a Mallorca la presentació d’un expedient de regulació d'ocupació. Les actuals instal·lacions podrien quedar relegades a una funció de magatzem i a centre de distribució, segons informa el mitjà autonòmic.

Vicenç Villalonga, president del Comitè d'empresa de Cemex Lloseta, ha assegurat a IB3 Televisió que "hi ha gent que fa trenta anys que treballa a l'empresa, que té 58 anys i que només ha fet feina a la planta". "Sempre s'havia dit que treballar en una fàbrica de ciment era tenir un treball de per vida, però fa uns anys s'està demostrant que no és així", ha assegurat Villalonga. La direcció de l'empresa Cemex no ha volgut fer cap declaració respecte d'aquest tema.

Després de la notícia, l'Ajuntament de Lloseta ha qualificat la decisió de "mala notícia i un cop fort per al nostre municipi perquè representarà la desaparició de centenars de llocs de feina". "Al consistori no tenim cap tipus de constància oficial de les intencions de l'empresa

Comunicat de Cemex

L'empresa ha enviat aquest dimarts un comunicat als mitjans de comunicació en què anuncia que durà a terme un "procés de reestructuració", que anirà acompanyat d'un "expedient de regulació d'ocupació" (ERO).

En 'aquest procés "es preveu tant una important reducció de l'estructura com el cessament d'activitat en dues de les set fàbriques de ciment" de l'Estat. Les fàbriques directament afectades "són les de Lloseta i Gádor (Almeria)", s'afirma al comunicat. L'empresa ha comunicat "als representants sindicals dels centres afectats la intenció d'iniciar un procés d'acomiadament col·lectiu". Les negociacions amb els treballadors començaran "el mes de novembre, motiu pel qual fins llavors no es facilitarà més informació".

stats