Societat 17/02/2022

El CES considera que el progrés de les Balears "no pot implicar decreixement"

El president de l'entitat a Espanya afirma que les Illes poden "continuar creixent de manera sostenible"

ARA Balears
2 min
Turistes al centre de Palma.

PalmaEl president del Consell Econòmic i Social (CES) d'Espanya, Antón Costas, ha afirmat, amb relació a la futura llei turística de les Balears, que el progrés "no pot implicar decreixement, sinó que és possible continuar creixent de manera sostenible".

Segons ha informat Europa Press, en una roda de premsa al costat del president del CES de les Illes, Rafel Ballester, durant unes jornades en el Parlament sobre la governança econòmica de la UE, Costas ha insistit que el terme 'decreixement' "no forma part del seu llenguatge", encara que sí s'ha mostrat partidari d'"un creixement bondadós".

"El progrés i la prosperitat requereixen creixement i aquest pot obtenir-se de manera sostenible", ha assenyalat Costa. En línies similars s'ha pronunciat Ballester, que ha recordat que el dictamen del CES de 2020 ja presentava un full de ruta d'un creixement que exigeix sostenibilitat i justícia social. "La pandèmia ha posat de manifest quines han de ser les bases del creixement els pròxims anys", ha apuntat.

El Parlament acull al llarg d'aquest dijous la jornada La governança econòmica de la Unió Europea. L'impacte de la pandèmia. En el context de les Illes i amb relació a les perspectives de futur, Costas ha argumentat que en la mesura que la recuperació es consolidi, l'economia balear, assentada en el pilar turístic, "només pot millorar".

En aquest sentit, ha insistit que "la indústria turística no és vulnerable, és un dels sectors més estables". Així, ha continuat, "el turisme no canviarà, al contrari que els llocs i els territoris, la qual cosa implica la necessitat de la bona gestió".

Armengol surt al pas

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat el contrari del que ha argumentat el president del CES. Ha estat a la cloenda de l'acte, quan la presidenta ha assegurat que "no és contradictòria l'equitat i la sostenibilitat social per assolir una economia eficient". A més, Armengol ha explicat que es vol continuar creixent, "però ho volem fer millor".

Finalment, també ha parlat de la governança, i ha assegurat que entén la democràcia com la "capacitat de governar fomentant la participació de la societat civil i els agents socials". En aquest sentit, ha afirmat que la pandèmia l'ha impulsada "a una governança encara millor".

stats