Política 16/02/2022

Prohens es compromet a derogar el decret llei turístic si arriba al Govern el 2023

La líder del PP ha catalogat la llei turística com una "trampa" per instaurar "l'intervencionisme i la imposició" d'Armengol

2 min
El comité de direcció del Partit Popular de les Balears.

PalmaEl conjunt de comitè de direcció del Partit Popular de les Balears ha fet una compareixença aquest dimecres dematí per posicionar-se en contra de la llei turística. La presidenta dels populars, Marga Prohens, ha assegurat que si arriba al Govern a les pròximes eleccions, derogarà el decret turístic.

A banda, la líder del PP ha catalogat de "decret trampa" la nova llei turística, dient que és una excusa perquè Armengol implanti el seu "intervencionisme" i la seva actitud "d'imposició" amb el socialisme. A més, ha subratllat que aquesta nova llei "no canvia el model, ni serem més sostenibles, ni més circulars".

Prohens ha constatat que aquesta nova llei no toca els grans problemes del turisme actual, com són les zones madures i obsoletes, el turisme de gatera o de quina solució es dona per la Platja de Palma. Alhora, la líder popular també ha afirmat que la llei "farà créixer l'oferta il·legal i l'intrusisme", referint-se al lloguer vacacional.

La presidenta dels populars ha alertat que no s'ha de dir que el PP no vulgui aturar de créixer i de destruir territori, "perquè no és cert". Però, alhora, ha dit que creu que certes zones obsoletes i projectes particulars encara "tenen camí per fer". A línies generals ha anunciat que diuen "no al decreixement, a aquesta moratòria que ataca a la microeconomia, als petits empresaris, inversors i propietaris".

Els populars han volgut deixar clar que la seva compareixença d'avui era per marcar la seva línia ideològica i política, que és el liberalisme. A més, també ha volgut sumar "la sostenibilitat i l'ecologisme" amb relació al seu parer sobre la llei.

Una norma, segons ha dit Prohens, que s'aguanta sobre la llei Delgado de 2012, l'antiga llei turística. Per això, la líder popular ha dit que "no acceptarà lliçons de sostenibilitat", ja que "qui va posar les bases de la gestió del turisme i els criteris de qualitat va ser el Partit Popular el 2012".

stats