Societat 06/03/2020

Centenars d'estudiants es manifesten pel Dia de la dona: "Els fatxes ens ataquen perquè tenen por"

L'alumnat de Mallorca ha reclamat amb motiu del 8 de març una assignatura d'educació sexual inclusiva obligatòria i avaluable

A. Tarragó
1 min
La manifestació feminista estudiantil, en imatges

Palma"Aquests fatxes ens ataquen perquè tenen por! Tenen por perquè saben que som més i que estam lluitant als carrers contra el seu sistema, i no ens aturarem fins a derrocar-lo", han exclamat les alumnes que han convocat centenars d'estudiants aquest divendres a Palma per reivindicar el Dia de la dona, que se celebra diumenge. Un dels seus reclams, adreçat al Govern, és "una assignatura d'educació sexual i inclusiva i en llibertat, obligatòria i avaluable".

En el seu manifest, les estudiants han carregat contra "la dreta, el seu sistema, les seves lleis, la seva justícia patriarcal i capitalista, com l'arrel de l'opressió". A més, adverteixen que "representen una amenaça molt greu i tenen total impunitat". La millor eina, assenyalen, és "la mobilització i la lluita".

Entre les seves queixes, no ha faltat la del pin parental, amb el qual "els feixistes diuen que lluiten contra l'adoctrinament de gènere". Davant això, assenyalen que l'Església Catòlica és qui adoctrina realment amb el seu missatge sexista i homòfob. Aquells que dieun "els nostres fills són nostres", afegeixen, són els mateixos que diuen "la meva dona és meva".

Així, l'alumnat de diversos centres de Palma han deixat clar que volen "expulsar el masclisme de les aules" i per això demanen al Govern que "deixi de regalar doblers públics per fer classes de religió i sustentar l'educació concertada, que està un 80% en mans de l'Església". En acabar, han animat tothom a unir-se a la manifestació d'aquest diumenge per fer que el 8 de març "no sigui una festa inofensiva, sinó de lluita".

stats