Societat 20/06/2022

Cent quilos de pólvora, set colles de dimonis i un concert de Xanguito per celebrar Sant Joan

L'Ajuntament de Palma ha programat activitats per a tots els públics, de les 19 a les 23.45 h, per al proper dijous 23 de juny

ARA Balears
2 min
Cartell de la revetla de Sant Joan de l'Ajuntament de Palma.

PalmaLa revetla de Sant Joan torna a Palma després de dos anys sense poder-se celebrar i ho fa carregada amb 117 quilos de pólvora, set colles de dimonis, tres bèsties de foc i un concert de Xanguito. Així ho ha anunciat aquest dilluns el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, en una roda de premsa per presentar tots els actes d'aquest dijous 23 de juny.

El programa, elaborat en col·laboració amb la Federació d'Entitats de Veïns de Palma, inclou tallers, correfocs i música en viu, que començaran a les 19 h i acabaran passada la mitjanit. Els tallers infantils de pintar cares i altres jocs donaran el sus a la vetlada, que a partir de les 20.30 h començarà a dinamitzar els dimonis infantils d'Enfocats, Kimfumfà i Maleïts Encabritats amb el seu correfoc infantil. A continuació, s'encendrà el fogueró amb la Flama de la Llengua.

A partir de les 21 h, començarà la música tradicional amb ball de bot a càrrec de Roada. Enguany, el pregó de la dimoni Bufó es llegirà a les 22 h a càrrec de Cristina Francioli, convidada a la festa per la Federació de Veïns de Palma. Tot seguit, a les 22.30 h un correfoc obrirà les portes de l'infern per gaudir de la revetla amb els dimonis de la ciutat.

En total, hi participen set colles de dimonis i tres bèsties de foc. Es tracta de les colles de l'Associació Cultural Dimonis de Son Sardina (Enfocats), l'Associació Cultural Realment Cremats, l'Associació Kimfumfà, l'Associació Cultural Encabritats, l'Associació Cultural Trabucats, l'Associació Es Cau des Boc Negre i l'Associació Trapalma.

Pel que fa a les bèsties de foc, hi assistiran l'Associació de Veïnats Pla de Sant Jordi amb el Drac i Guardians de Sant Jordi; l'Òliba de la Real i el Drac de na Coca. Finalment, quan falti un quart per a la mitjanit arribarà la música amb el concert del grup Xanguito.

Dispositiu especial

Per altra banda, l'Ajuntament posarà un servei addicional de neteja al parc de la Mar i a les zones de bany de Ponent (Cala Nova i Cala Major) i Llevant (Portitxol, es Molinar, Ciutat Jardí, Cala Gamba i Coll, Cala Estança, Can Pastilla i la Platja de Palma), on s'avançarà, a més, l'horari d'inici a les 3 h.

També s'incrementarà el personal amb deu persones al servei, i es facilitaran, a més, 100 contenidors de reforç al llarg del parc de la Mar i de les diferents zones de bany. Així mateix, la Policia Local, juntament amb la Policia Nacional, els Bombers i Protecció Civil organitzarà un dispositiu coordinat que tindrà caràcter preventiu i de vigilància, pel que fa a l'ús pacífic dels espais públics, en una nit tan emblemàtica com és la revetla de Sant Joan.

stats