Societat 25/10/2018

CCOO denuncia la precària situació laboral dels treballadors de l'112

El sindicat ha convocat una vaga per al 30 d'octubre per reclamar millors condicions per al personal del sector públic instrumental

Ara Balears
2 min
Portada

PalmaEl sindicat CCOO Illes Balears ha convocat una vaga per al 30 d'octubre per reclamar unes condicions justes i dignes per als treballadors de l'112 i els del sector públic instrumental de les Illes Balears. Denuncien la manca de personal del servei d'emergències autonòmic i les precàries condicions dels treballadors actuals, que realitzen torns extenuants sota condicions de greu estrès.

El sindicat lamenta que quatre mesos després d'haver firmat un acord per desconvocar la vaga de l'112 el 25 de juny d'aquest any i que "en un principi es va veure com un fil d'esperança" la situació que llavors es vivia continua sent la mateixa. "Les jornades laborals són carreres per assumir el volum de telefonades rebudes i gestionades per una plantilla reduïda i sense reforços tot i l'increment exponencial de la càrrega de treball", asseguren i apunten que aquesta situació té un efecte negatiu tant emocional com físic en els treballadors i ja "afecta la salut personal i familiar" de la plantilla.

Així mateix, CCOO critica que l'empresa GEIBSAU intenta deteriorar "amb la seva inoperància" aquest servei públic. "La direcció de GEIBSAU ha de deixar d'emparar-se en excuses i anar a un altre lloc, per responsabilitat política, per respecte al ciutadà, per dignitat i per estar a l'altura de la nostra comunitat i els seus habitants, que mereixen un servei d'emergències de primer nivell, de qualitat i per al ciutadà", reivindiquen. En aquest sentit, demanen un salari digne i unes condicions de treball que respectin els drets mínims derivats de la conciliació.

La vaga no només va destinada als treballadors de l'112, sinó al conjunt del personal del sector públic instrumental de les Illes Balears. La protesta de dia 30 tindrà lloc a les 10 h davant el Parlament de les Illes Balears.

stats