Cauen un 80% les propostes de sanció per l'estat d'alarma els primers dies de fase 2

Mentre que diumenge passat en varen posar 144, aquest dimecres se'n varen registrar només 20 a les Balears

En menys d'una setmana les propostes de sanció per incomplir l'estat d'alarma han davallat a les Illes Balears prop d'un 80%. Durant el tercer dia de fase 2, és a dir, aquest dimecres, els cossos policials varen registrar-ne només 20, i dimarts, 39, mentre que el darrer dia de la fase 1 –diumenge– se'n varen comptabilitzar 144.

Així mateix, la Policia Nacional va impedir aquest dimecres l'entrada a Mallorca a tres passatgers de dos vols internacionals procedents d'Alemanya per no tenir justificat el seu viatge i no complir els requisits establerts pel Reial Decret 463/2020 del 14 de març. Un dels viatgers venia d'Hamburg i dues més, de Colònia. Mentre que dues d'aquestes persones varen tornar el mateix dia de la seva arribada, la darrera es preveu que torni al seu país aquest dijous.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil continuen amb els controls de seguretat als ports, els aeroports i les carreteres de l'Arxipèlag. A l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, es va registrar aquest dijous l'arribada de 653 passatgers i la sortida de 664 en 24 vols. Dels quatre vols internacionals que varen arribar a Palma, 50 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies.

L'aeròdrom d'Eivissa va rebre aquest dimecres 176 viatgers en tres vols d'entrada i 175 varen sortir de l'illa en quatre vols més. L'aeroport de Menorca, per la seva banda, va comptabilitzar 86 persones que varen aterrar i 103 que varen sortir de l'illa en sis vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF