Dos detinguts i 144 propostes de sanció per saltar-se el confinament a les Illes

28 passatgers internacionals hauran de passar el període de quarantena

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut dues persones a Mallorca per desobediència per haver incomplit les restriccions de l'estat d'alarma i n'han multades 144. Pel que fa a les sancions, 60 han estat interposades a Palma, 21 a Eivissa i 1 a Maó. Segons les dades facilitades per la Policia Nacional, durant el període d'estat d'alarma, l'Arxipèlag ha comptat més de 22.500 propostes de sanció.

Un dels detinguts va ser arrestat a Inca després de negar-se en reiterades ocasions a identificar-se. El ciutadà va fer cas omís dels repetits requeriments dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) i va acabar detingut. L'altra detenció es va produir a Palma, quan la Policia Nacional va arrestar una dona de 28 anys que no va atendre les indicacions dels funcionaris policials que utilitzàs la màscara i respectàs la distància de seguretat de dos metres. Els policies li varen demanar fins a set vegades que mantingués la distància de seguretat i que es posàs la màscara, però ella els va ignorar i fins i tot va tirar la màscara en terra. Per tot això, va acabar arrestada per desobediència greu i reiterada.

Quant als aeroports de les Illes, el de Son Sant Joan va registrar aquest dissabte l'arribada de 343 passatgers, mentre que 314 varen sortir de Mallorca en els 16 vols que varen operar, segons les dades de la Guàrdia Civil. A més, dels quatre vols internacionals que varen arribar a Palma, que són controlats també per la Policia Nacional i Sanitat Exterior, 28 persones hauran de passar el període de quarantena de 14 dies.

Per part seva, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 118 viatgers en dos vols d'entrada i 127 se'n varen anar en dos vols de sortida. L'aeroport de Menorca va compar 21 persones que hi varen arribar i 26 que en varen partir en dos vols programats.

Respecte dels controls realitzats a les carreteres i en altres punts de la via pública a Illes Balears, els agents varen identificar aquest dissabte prop de 4.500 persones i 2.500 vehicles.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF