Obliguen a tornar a Bulgària una passatgera que no tenia justificat el seu viatge a Mallorca

53 persones més hauran de passar un període de 14 dies de quarantena

La Policia Nacional va fer tornar aquest dimarts una passatgera a la seva destinació d'origen, Bulgària, perquè havia viatjat a Mallorca sense causa justificada i no complia els requisits establerts al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Els agents van detectar la dona a l'aeroport de Son Sant Joan i, en comprovar que el viatge no estava justificat, li van aixecar una acta i van impedir que entràs a l'illa.

Pel que fa als desplaçaments dins l'Estat -competència de Guàrdia Civil-, els agents van denunciar dimarts tres passatgers del port d'Eivissa que van arribar a l'illa en un vaixell procedent de València i que no podien justificar el viatge. Així mateix, van proposar per a sanció una tercera persona que es dirigia cap a València per no poder acreditar el motiu del desplaçament. Pel mateix motiu, a Formentera la Guàrdia Civil va denunciar un quart passatger que venia de Dénia.

Obliguen a tornar a Alemanya dos passatgers d'origen holandès i britànic

Així, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil mantenen els controls de seguretat a ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag. A l'aeroport de Son Sant Joan es va registrar dimarts l'arribada de 346 passatgers, mentre que 356 van sortir de Mallorca en els 18 vols que hi van operar. Dels dos vols internacionals que van arribar a Palma, 53 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies.

Davallen les propostes de sanció

Per altra banda, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 251 viatgers en cinc vols d'entrada i 187 van sortir en cinc vols més. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar 86 persones que hi van arribar i 103 que van partir de l'illa en sis vols programats.

Paral·lelament, els cossos policials van posar 39 propostes de sanció a les Balears per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma, xifra que suposa gairebé la meitat de les multes diàries que s'havien posat fins ara. A més, van identificar prop de 7.500 persones i 4.500 vehicles en controls de carretera.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF