Societat 22/02/2022

Cau una banda criminal a Menorca que introduïa i venia cocaïna a l'illa

Hi ha deu detinguts i s'han confiscat 1.350 grams de droga

Iván Martín
2 min
Fotografia de part del material confiscat.

MAÓLa Policia Nacional ha detingut deu persones i ha confiscat un total de 1.350 grams de cocaïna en una operació a Menorca que ha permès desarticular una organització criminal que introduïa i venia droga a l'illa. El Grup d'Estupefaents de Maó, en col·laboració amb els de Ciutadella, varen iniciar el passat mes d'agost la investigació denominada Nova II, amb l'objectiu d'erradicar una banda que actuava principalment a Maó, Sant Lluís i Ciutadella. Durant l'operació s'han fet quatre escorcolls domiciliaris.

Els fets es remunten al 7 de juny de 2021, quan la Policia Nacional va detenir un jove de 24 anys d'origen marroquí que va intentar fugir de la presència policial amb una motxilla que contenia al seu interior 7 grams de cocaïna, 13 grams de marihuana, doblers en efectiu i una bàscula de precisió. Posteriorment, es va identificar un segon home, de 28 anys i d'origen dominicà resident a Sant Lluís, el qual ja havia estat relacionat amb altres operacions contra el tràfic de drogues. A mesura que ha avançat la investigació, s'ha constatat que formava part d'un grup criminal, presumptament liderat per un home de 32 anys d'origen colombià, que fou detingut el mes de febrer de l'any passat en el marc de l'operació Nova, en possessió de 680 grams de cocaïna, i que havia reestructurat l'organització després de sortir de la presó provisional.

El principal investigat rebia l'ajuda d'un home a Ciutadella, de 28 anys i nascut a la República Dominicana, que havia sortit feia poc de la presó per diferents delictes. Ells eren els encarregats de transportar la droga de Ciutadella a Maó. D'altra banda, el 31 d'octubre es va detenir a Maó un home nascut a la República Dominicana per un presumpte delicte de tràfic de drogues, interceptat amb 52 grams de cocaïna. Després de les primeres detencions, els agents van detectar com el suposat líder de la banda feia una entrega de droga a un altre a Maó, ocultant 37 grams de cocaïna. D'aquesta manera, es va detenir el líder, així com la seva dona, de 47 anys, propietària d'un local d'oci nocturn a Ciutadella i d'origen colombià, que ja havia estat detinguda durant la primera operació Nova.

A continuació, durant l'escorcoll domiciliari del principal investigat es van intervenir 96 grams de cocaïna, 210 grams de substància de tall, una balança de precisió i objectes per a la distribució de la droga. També es va detenir el pare, de 54 anys i d'origen colombià, per la seva implicació en els fets i per trobar-se irregularment a l'estat espanyol. Finalment, el 16 de febrer es van detenir quatre homes a Ciutadella, dos nascuts a la República Dominicana i els altres dos a Colòmbia, així com una jove colombiana de 20 anys que també va estar implicada en la primera operació Nova, per amagar i vendre la droga.

stats