Societat 18/04/2024

Caterina Valriu, elegida nou membre de l'Institut d'Estudis Catalans

La filòloga s'incorpora a la Secció Històrico-Arqueològica de l'entitat

ARA Balears
1 min
Caterina Valriu

PalmaCaterina Valriu i Llinàs s'incorpora com a nou membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Així ho ha anunciat l'IEC en un missatge a les xarxes, en què també ha indicat que Valriu s'adhereix a la Secció Històrico-Arqueològica. Aquesta secció es va crear el 1911 i els seus àmbits de recerca són l'arqueologia, la història, la història de la literatura, de les arts, de la ciència i del dret, centrades en l'estudi dels territoris de llengua catalana.

Valriu (Inca, 1960), és llicenciada en Filosofia i Lletres (1983), doctora en Filologia Catalana (1992) per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i catedràtica de Filologia Catalana i Lingüística General en aquest mateix centre. També fa feina en projectes d'investigació I+D sobre literatura oral en col·laboració amb la URV i en projectes sobre literatura infantil i juvenil amb la Xarxa LIJM de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Així mateix, és membre de l'European Research Group on Oral Narrative (ERGON/GRENO) i del Grup d'Estudis Etnopoètics (IEC), del qual va ser directora del 2007al 2013. Des del 1990 la seva recerca es desenvolupa en dos àmbits: l'estudi de la literatura popular tradicional i la literatura infantil i juvenil, així com la confluència dels dos temes.

Actualment és directora del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB), vocal de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (SCLL-IEC) i membre del consell de direcció de la revista Llengua & Literatura.

stats