Aliances
Societat 14/02/2023

Catalunya presideix l'Euroregió Pirineus Mediterrània per als pròxims dos anys

Els governs balear, català i de la regió Occitània acorden impulsar una estratègia conjunta de tota la Mediterrània per a la seva sostenibilitat mediambiental

ARA Balears
1 min
Rosario Sánchez, Pere Aragonès i Carole Delga en l’acte de traspàs de la presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

PalmaLa presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània passa a mans de la Generalitat de Catalunya fins al 2024. L'acte de traspàs va estar protagonitzat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta de la regió Occitània, Carole Delga, i la consellera del Govern balear, Rosario Sánchez.

A la reunió de treball de l'Euroregió Pirineus Mediterrània es va acordar una declaració conjunta dels tres governs, en la qual es comprometen a impulsar una estratègia conjunta de tota la Mediterrània per fer front a les problemàtiques compartides, com són l'escalfament global, l'acidificació de l'aigua marina o la pèrdua de la biodiversitat.

En aquesta estratègia es vol implicar altres organismes transfronterers. L'objectiu és que tingui una especial atenció al fet insular, en qüestions clau com la millora de la sobirania energètica.

stats