Societat 27/04/2023

Les peces de Laura Álaez, Pepe Cañabate i Tomàs Pizà, entre les darreres obres d'art que s'incorporen al fons de Cort

El casal Solleric acull una exposició que agrupa un total de 18 obres

ARA Balears
1 min
El Casal Solleric continuarà sense director fins passat l’estiu.

PalmaEl casal Solleric ha exposat aquest dijous per primera vegada una mostra amb les darreres obres d'art que ha adquirit Cort. Així, al fons s'han incorporat peces d'Ana Laura Aláez, José Manuel Broto, José Girbent, Olimpia Velasco, Aina Perelló, Pepe Cañabate, Toni Amengual, Xisco Bonnín i Diana Coca. Quant a figures emergents, l'exposició també ha inclòs obres de Tomàs Pizà, Ian Waelder, Isabel Servera, Bartomeu Serra, Julià Panadès, Laura Marte, Mar Guerrero i Laia Ventayol. En total, la mostra que acull el centre, coordinada per Aina per Aina Bauzà, agrupa un total de 18 peces.

Segons ha informat l'Ajuntament, a la crida per a la compra d'obres se'n varen presentar 539 de més de 150 artistes, i el jurat encarregat de la crida va dividir-les en tres categories: fotografia, artistes de mitjana trajectòria i trajectòries consolidades.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que es varen destinar 150.000 euros per a la compra d'obres i que la intenció és "donar coherència a aquest fons d'art contemporani perquè reflecteixi de forma coherent la col·lecció municipal i el món de l'art de les darreres dècades a l'illa".

En total, el fons del Consistori està integrat per prop de 2.000 peces, moltes d'elles representatives del panorama artístic local.

stats