Cas ports
Societat 19/06/2024

El cas Ports podria arribar a judici: s'obre la possibilitat de jutjar Gual de Torrella i 15 persones més

Es considera que hi ha "indicis sòlids suficients"

ARA Balears
1 min
Gual de Torrella aquest dimarts als jutjats de Via Alemanya.

PalmaLa titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha obert la porta a jutjar Gual de Torrella (expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears), Rafa Ruiz (exbatle d'Eivissa) i catorze persones més pel cas Ports. Aquesta possibilitat arriba després de quatre anys d'investigació i podria suposar el final de la instrucció d'aquest cas mediàtic en què es jutja una presumpta irregularitat en dues adjudicacions públiques.

Ara, la instructora del cas ha atorgat a la Fiscalia i a les acusacions particulars un període d'un mes per sol·licitar l'obertura d'un judici oral. A més de Gual de Torrella i Rafa Ruiz també estan imputats el president de l'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques (Asmen), Justo Saura; quatre tècnics de l'APB; el president del Club Esportiu Bàsic 12 Milles en el moment dels fets; a més de quatre persones vinculades a Marina Asmen SL i altres dues al Club Nàutic d'Eivissa.

Després d'aquests quatre anys d'instrucció, ara, la jutge del cas considera que hi ha "indicis sòlids suficients" per entendre que els investigats es van concertar per beneficiar arbitràriament el Club Nàutic d'Eivissa i Marina Asmen SL en l'explotació del domini públic portuari. D'altra banda, pel que fa al Club Nàutic d'Eivissa, la instructora considera que Gual de Torrella i Ruiz van maniobrar per "adjudicar com fos el Club Nàutic d'Eivissa" mitjançant un "concurs a mesura". La jurista creu que la seva participació va ser "decisiva" per aconseguir que les adjudicacions es duguessin a terme.

Cal recordar que el cas Ports es va iniciar fa quatre anys per les presumptes maniobres irregulars en les adjudicacions d'alguns ports esportius, per part de l'antiga cúpula de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB).

stats