Cas Alves

El dràstic canvi d'actitud de Dani Alves després de sortir del lavabo de Sutton

El futbolista passa d'una actitud distesa a evitar la gent, amagar-se i afanyar-se per marxar

3 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu de l'any passat

BarcelonaDani Alves no surt del lavabo de Sutton on una noia l'acusa d'haver-la violat de la mateixa manera que hi ha entrat una estona abans. El que hi passa a dins provoca un dràstic canvi d'actitud del futbolista. De fet, després d'observar la seqüència de les càmeres de seguretat, els investigadors dels Mossos d'Esquadra ho detecten i ho destaquen. Abans d'entrar al lavabo, Alves manté una actitud distesa i festiva. Després, canvia del tot: està hostil, té pressa i no es vol relacionar amb ningú. Fins i tot, surt del lavabo i s'amaga en una zona del reservat on ningú més el veu. Allà, s'espera fins que la víctima i les seves dues amigues marxen i un cop ho han fet paga i també marxa ràpidament. Amb un pas més accelerat del compte, passa just pel costat de la dona, que és a l'entrada de la discoteca plorant pel que havia passat a dins del lavabo. El futbolista no s'interessa per ella i surt caminant de pressa, una versió que corroboren els vigilants de seguretat.

El quart d'hora que passa a l'interior del lavabo el canvia. Abans balla i obre una ampolla de cava. Està relaxat. S'extralimita a l'hora de ballar, tocant els genitals de la víctima i d'una amiga seva que, tot i que la jutge l'hi ha preguntat, ha preferit no denunciar-lo també per agressió sexual. Les noies li anaven treient la mà. Arriba un moment que l'esportista brasiler s'allunya del reservat i es dirigeix cap a una porta. Segons la seva defensa, l'obre i entra al lavabo. Segons la versió de la víctima, es queda davant la porta i li diu que hi vagi. Però aparentment ningú sabia que era un lavabo, només ell.

Aquest divendres han declarat davant de la jutge vuit testimonis, entre ells sis treballadors de Sutton i les dues amigues de la jove. Els treballadors, segons fonts consultades per aquest diari, han refermat que no hi ha cap cartell que indiqui que hi ha un bany rere aquella porta. De fet, hi ha una acció d'una de les amigues que ho certifica: en un moment de la nit i estant ja al reservat amb el futbolista, ella baixa fins al lavabo general de la pista de ball i fa una estona de cua per poder accedir-hi. Ha declarat que no hauria fet cua si hagués sabut que hi havia un lavabo al costat mateix d'on era. D'aquesta manera, segons el seu relat, la víctima no sabia on anava quan Alves la crida. Simplement, assegura, es pensava que sortien a una terrassa a fumar. Per contra, va entrar a un lavabo de petites dimensions.

Declaracions

De moment, la defensa d'Alves, pilotada per l'advocat Cristóbal Martell, se centra en tot allò que va passar abans d'entrar al lavabo i obvia el canvi d'actitud posterior. Martell intenta desmentir la víctima dient que l'ambient era festiu i no incòmode pels tocaments del futbolista. Aquest divendres, però, les dues amigues s'han ratificat en la seva versió dels fets. És a dir, han afirmat que el futbolista es va extralimitar fent tocaments. Un testimoni d'un cambrer també ha contradit la versió de l'esportista brasiler i ha avalat la de la noia: ha dit que va ser l'amic d'Alves a petició del futbolista el que li va demanar que anés a preguntar a les noies si volien entrar al reservat. En tot moment, l'exblaugrana va mantenir que hi van anar elles soles.

De fet, els vuit testimonis s'han ratificat en la versió dels fets que havien donat davant dels Mossos, que fa més costat al relat de la dona que al d'Alves. Cap testimoni va veure amb els seus ulls què va passar dins del lavabo, però sí que aquestes vuit persones poden explicar què va passar abans i després. I certifiquen, en bona mesura, el canvi d'actitud del futbolista, que ja fa tres setmanes que dorm a la presó de Brians 2. La seva defensa ja ha presentat un escrit perquè surti, intentant contrarestar el risc de fuga i la gran capacitat econòmica del futbolista. Tant la defensa de la víctima com la Fiscalia ja estan preparant els seus escrits per posicionar-se, de nou, sobre la situació preventiva de l'exblaugrana. Serà l'Audiència de Barcelona qui ho decideixi.

HTML Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats