Societat 15/08/2018

Un cartell de "Benvinguts" a Gandia enceta la polèmica a les xarxes socials

El raper Valtonyc no s'ha volgut mantenir al marge de la polèmica i ha ironitzat en un tuit amb el significat de l'expressió

C. Amengual
1 min
Un cartell de 'Benvinguts' a Gandia enceta la polèmica a les xarxes socials

PalmaUn cartell de "Benvinguts" a un supermercat de Gandia ha encetat la polèmica a les xarxes socials. La discussió va començar quan l'usuari de Twitter Atenea Victoria va compartir una fotografia d'un establiment de Carrefour a Gandia en la qual es pot llegir "Benvinguts" en lletres grosses a l'entrada.

El fet li va parèixer incomprensible, a la tuitaire, que va publicar un missatge denunciant la rebuda del supermercat als clients. Assegurava que en aquestes dates la majoria dels clients són madrilenys i demanava: "En valencià: això vol dir que només són benvinguts els valencians valencianoparlants?". El text anava acompanyat de tres hashtags que deixaven clar el seu posicionament: #HablamosEspañol #Barcelona16S #CarrefourDiscriminaElEspañol.

En una setmana, la publicació ha generat multitud de reaccions a la xarxa i ha encetat la polèmica entre aquells que han manifestat suport a l'opinió d'Atenea Victoria amb comentaris que reivindiquen els hashtags "#LibertadElecciónLengua" i els que defensen l'actual normativització del català al País Valencià.

El raper Valtonyc, habitual usuari de la plataforma, no s'ha volgut mantenir al marge de la polèmica i ha ironitzat en un tuit aquest dimecres que entenia l'enuig. Fent broma ha afirmat que: "Si ens independitzam ens endurem totes les aerolínies a Catalunya i només us deixarem Vueling".

stats