Meteorologia
Societat 27/08/2022

Carreteres tancades per inundacions a Mallorca i avís taronja per pluja

Les vies de Campos i Algaida han estat les més afectades per la tempesta

ARA Balears
1 min
Pluges a Palma.

PALMAEl Servei d'Emergències 112 Balears ha tancat tres carreteres de Mallorca per inundacions, després de la pluja d'aquest dissabte. Segons ha informat el compte d'Emergències 112 a Twitter, les carreteres afectades han estat Campos i Algaida: la Ma-6040 de Campos al km 0, la carretera de la Colònia a Campos al km 1,8 i la Ma-3131 d'Algaida. Tot i això, a hores d'ara, ja es pot tornar a circular per elles.

A Palma, l'Ajuntament ha informat que a causa de la intensa pluja les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Major i Cala Nova estaran senyalitzades amb bandera vermella pel vessament d'aigües mixtes. S'haurà d'esperar, segons apunten, que les anàlisis de les mostres d'aigua indiquin que són aptes per al bany.

Cort ha aprofitat per recordar que ja estan "molt avançades les obres de construcció del col·lector interceptant i el tanc de tempesta, que evitaran el 90% d'aquests vessaments". De moment, està prohibit banyar- se en aquestes platges.

Avís taronja

Aquest dissabte, tot Mallorca registra avisos meteorològics de nivell taronja (risc important) per pluja i tempesta. De fet, al seu compte de Twitter, l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears ha advertit dels forts ruixats i tempestes que han afectat diversos punts de l'illa fins al migidia. "Hi ha estacions que han recollit més de 40 mm en només 1 h".

Segons han comunicat, les tempestes aniran "escombrant tota l'illa de Mallorca i al capvespre també afectaran Menorca".

Llamps a sa Pobla

El fotògraf pobler Llorenç Jaume Crespí ha compartit a Twitter unes impressionants imatges d'un llamp just damunt sa Pobla. A mitjan matí ha caigut una forta pluja damunt el municipi.

stats