Societat 14/12/2022

Son Reus té 113 cans en acollida, el doble que l'any passat

L'Ajuntament de Palma anima la ciutadania a adoptar, però "amb responsabilitat per evitar futurs abandonaments o renúncies"

2 min
Imatge de la campanya que ha engegat l'Ajuntament de Palma aquest dimecres.

PalmaL'ocupació actual del Centre de Benestar Social de Son Reus és el doble que el 2021 i el 2020. Mentre que el màxim aleshores va ser de 53 cans, a hores d'ara n'hi ha 113 en acollida. L'increment va començar aquesta tardor i és fruit del creixement d'entrades que hi ha hagut en els darrers mesos, segons ha explicat aquest dimecres el regidor de Benestar Animal i president d'Emaya, Ramon Perpinyà, en la presentació de la campanya 'Adopta, amb responsabilitat', que s'incorpora als busos de l'EMT.

Concretament, les entrades de cans enguany han estat 946, entre gener i novembre, mentre que en els 12 mesos del 2021 se'n varen comptabilitzar 895. Pel que fa als abandonaments, l'any passat se'n varen registrar 296 i enguany, 340. Les renúncies han passat de ser 231 el 2021 a 296 enguany, mentre que els cans vagabunds a hores d'ara són 260, xifra que l'any passat era de 239.

Ara bé, les adopcions també han pujat: de les 390 del 2021 a les 447 en data de 30 de novembre del 2022. Alhora, 368 cans han estat recuperats entre els dos anys. Tot i que la sortida del centre suposa una nova oportunitat per a l'animal, l'Ajuntament de Palma insisteix que les adopcions s'han de fer "amb responsabilitat" per evitar futurs abandonaments o renúncies. Per això, aquest matí Ramon Perpinyà, amb el regidor de Mobilitat, Xisco Dalmau, ha presentat una campanya per conscienciar la població.

"Un animal mai no és una jugueta"

Així, el regidor ha recordat que l'adopció ha de ser la primera opció per a les persones que vulguin un animal. "D'aquesta manera donam una segona oportunitat als cans i moixos que arriben a Son Reus". A més, des del Centre s'ajuda totes les famílies perquè l'adopció sigui responsable: "Un animal mai no és una jugueta", ha subratllat. Per això, l'Ajuntament recorda que les persones interessades a incorporar un ca o un altre animal a la seva família han de tenir-ne molt clares les necessitats, el temps, l'espai i la cura que requereix.

A la presentació també hi han assistit el director del Centre de Benestar Animal, Pedro Morell; el coordinador de l'àrea, Nicolau Cañellas, i Lynda Commons i Miguel Elvira, de l'Associació Peluditos de Son Reus. Aquesta entitat, juntament amb Baldea, col·labora en la campanya.

stats