Succés
Societat 27/07/2022

Uns cans maten 12 ovelles i en deixen 5 de ferides greus en una finca de Llucmajor

Més de 20.000 xots han mort des de l'inici de segle per aquests atacs

ARA Balears
1 min
Dues de les ovelles que han patit l'atac dels cans

PalmaAquest divendres s'ha produït un atac per part d'un grup de cans a una guarda d'ovelles a la finca ecològica sa Bassa Crua de Llucmajor, el qual ha deixat 12 ovelles mortes i cinc de ferides greus que estan pendents d'evolució per saber si s'eleva la xifra de defuncions. Segons ha denunciat l'Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), a través d'un comunicat, aquest és el segon atac que pateixen els xots d'aquesta finca enguany.

A més, han denunciat que a la finca del veí tres cans varen matar 60 ovelles i 30 mens. Davant aquesta situació, l'Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca ha remarcat la importància que les institucions competents actuïn per evitar aquests atacs i que trobin una manera eficaç d'ajudar a pal·liar les pèrdues econòmiques que comporten aquest tipus d'atacs.

En aquest sentit, han reiterat que, tot i la manca de resposta política, continuaran denunciant cada cas i lluitant per aconseguir una resposta davant la desprotecció dels ramaders, que estan completament indefensos davant aquesta situació.

A més, l'APAEMA ha assegurat que la pèrdua de ramaderia extensiva a Mallorca "és preocupant". En el comunicat, han explicat que des de principis del segle XXI fins ara, s'han perdut més de 20.000 caps de ramaderia ovina a les Illes Balears. "El preu de la carn està per davall dels costos que suporten els ramaders. I aquests atacs no fan més que empitjorar i posar en risc la continuïtat de les guardes existents", han sentenciat.

stats