El candidat de Ciutadans a Llubí va llogar un solar a un club cannàbic per cultivar marihuana

El també exregidor del PP ho va reconèixer al judici que aquest divendres ha quedat vist per sentència

El candidat de Ciutadans a Llubí, Antoni Vallespir, acumula segons la web del partit taronja, una "dilatada carrera política al municipi", ja que ha estat regidor (fins ara del PP) durant successives legislatures des de l'any 1999. Allò que no diu la web de Ciutadans, però, és la seva vinculació amb un club cannàbic del poble. Ho va reconèixer ell mateix davant l'Audiència Provincial en el judici que s'ha fet  durant les dues últimes setmanes contra tres membres fundadors d'un club cannàbic de Llubí i per a qui la Fiscalia demana 7 anys de presó i una multa de 318.000 euros. 

L'actual candidat a la batlia, segons fonts que varen ser al judici, va explicar al tribunal que era membre del club quan era tinent de batle entre el 2007 i el 2015, i que fins i tot llogà un solar seu a l'entitat perquè hi cultivassin marihuana. El judici ha quedat aquest divendres vist per sentència. La Fiscalia acusa els tres membres del club d'un delicte contra la salut pública i un altre d’associació il·lícita. Sosté que l’entitat, registrada com a Associació Balear per a l’Estudi i Investigació del Cànnabis (ABEIC), traficava amb droga de manera encoberta.

Un club de cànnabis, davant el tribunal: "Vàrem crear l'associació per evitar el mercat negre"

Els acusats defensaren que el club només té l’objectiu d’”evitar haver de recórrer al mercat negre”. També asseguraren que mai ocultaren res a l’Ajuntament, la Policia Local i la Guàrdia Civil. El seu advocat, Héctor Brotons, en demana l'absolució.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF