Societat 12/12/2018

Les obres de rehabilitació del Camp Redó començaran a principi de febrer

L'Associació de Veïns ho valora com una bona notícia, però demana que la intervenció també inclogui els passatges entre blocs

Aina Riera Serra
2 min
Les obres de rehabilitació de Camp Redó començaran a principis de febrer

PalmaL'àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma té previst un projecte d'intervenció al barri del Camp Redó per adequar-ne els paviments i les voreres i millorar-ne tot l'enllumenat. La idea és que les obres comencin al febrer. Així ho varen explicar en la darrera reunió que es va fer amb els veïns el passat 4 de novembre, a la qual també varen assistir el cap del districte, Toni Svert, i Virgínia Abraham, coordinadora d'Infraestructures i Accessibilitat.

L'Associació de Veïns del Camp Redó considera una bona notícia aquest projecte, ja que assegura que l'estat actual de les voreres és d'absoluta degradació i que les persones majors o amb mobilitat reduïda tenen moltes dificultats per transitar-hi. Tot i això, demanaran a l'Ajuntament de Palma que també intervingui en els passatges i annexos publicoprivats.

D'altra banda, sol·liciten a Urbanisme que col·labori amb les comunitats dels diferents edificis perquè diuen que aquestes zones han sofert una degradació molt gran que "està generant humitats en alguns edificis i filtracions d'aigua". L'àrea d'Infraestructures va oferir un seguit de subvencions que requerien el consens de cada comunitat però, segons explica el portaveu de l'Associació de Veïns, Víctor Blàzquez, només s'ha aconseguit un consens amb 31 de les 62 comunitats de la barriada, ja que s'ha de tenir l'acord de quatre edificis per illeta per poder accedir a aquestes ajudes.

També demanen una major presència de les brigades d'Emaya perquè asseguren que el solar on hi havia l'antic bloc 13 està ple de fems i que les voreres només es fan netes una vegada a la setmana.

Imatge actual del barri de Corea

Detalls del projecte

L'objectiu del projecte de rehabilitació de l'Ajuntament de Palma al Camp Redó és millorar els accessos als diferents edificis i integrar la zona a la resta de la barriada de tal manera que es pal·liï l'aspecte de degradació que presenta actualment. En total, es preveu actuar en una superfície total de 6.000 m2 i es disposarà d'un pressupost total de 760.000 euros.

L'arquitecta que capitaneja aquest projecte, Victòria Fiol, ja va explicar que aquest inclou la zona d'habitatges socials del Camp Redó, però també el conjunt de tota la barriada i que inclouran el centre cultural de l'Escorxador. Aquestes actuacions s'aniran fent per fases i de manera esglaonada.

La intervenció se centrarà en els carrers interiors del Camp Redó, on s'igualarà el paviment a les voreres i es crearà una única plataforma. També es farà una gran zona verda que s'ubicarà al solar del bloc 13 i al futur solar buit que hi haurà després de l'enderrocament del bloc 8. A més, també està previst que s'habilitin els carrers de Cotlliure i Felip II com a carrers de transició.

stats