Ajuda humanitària
Societat 21/02/2023

Un camió amb 65 palets de medicines, menjar i roba surt de Mallorca amb cap a Turquia

Està previst que aquest mateix dimecres es carregui un altre camió a la mateixa nau

Aina Vidal
2 min
Voluntaris i treballadors de l'empresa han ajudat a carregar el trailer

PalmaUn camió amb 50 tones sortirà aquest dimecres de Mallorca en direcció a Turquia gràcies a la tasca de Sadi Gokcen, un turc resident a Mallorca, que va posar en marxa una campanya d'ajuda humanitària després del terratrèmol. Cada matí, un grup de voluntaris s'ha encarregat de recollir tota mena de material per ajudar les víctimes –cal recordar que s'han comptabilitzat més de 41.000 morts– i en unes setmanes han aconseguit recopilar 65 palets de medicines, productes d'higiene, menjar, mantes i roba –han fet aportacions tant persones com empreses. El vehicle s'ha carregat en una nau del polígon de Can Valero.

"Algunes empreses han duit palets sencers de menjar i de productes d'higiene", ha explicat Sadi Gokcen, qui ha destacat la "bona reacció de la gent" davant la crida humanitària. Segons ha explicat, el que més tenen a hores d'ara és roba. De fet, s'ha aconseguit tal quantitat de material, que dimecres mateix està previst que es carregui un altre camió a partir de les 12 h (carrer de Can Valero, 36). Una empresa ha deixat un espai en una nau del polígon per emmagatzemar els productes que anaven arribant. Per la seva banda, la distribuïdora Rotger ha aportat trailers per transportar la mercaderia fins al Consolat turc de Barcelona, des d'on es traslladarà als equips d'ajuda que treballen sobre el terreny a Turquia.

Més de 41.000 morts

D'ençà que va començar la catàstrofe el passat dia 6 de febrer, el comptador de víctimes a causa del terratrèmol a Turquia i Síria indica que més de 41.000 persones han mort als dos països (35.418 i 5.800, respectivament). Per si no n'hi havia prou, altres dos terratrèmols de magnitud 6,4 i 5,8 varen sacsejar dilluns la província de Hatay, a Turquia, una de les zones més afectades. Com a conseqüència, han mort 6 persones més i 294 han resultat ferides, 18 de les quals en estat crític, segons dades del Ministeri de Sanitat recollides per l'agència Efe. El moviment més significatiu es va sentir a les 18.04 h i va ser perceptible també des dels països del voltant. El segon va tenir lloc tres minuts després.

stats