Societat 26/06/2019

Calvià multa tres turistes per fer 'balconing'

La sanció per aquest comportament oscil·la entre els 600 i els 1.500 euros

Ara Balears
1 min
Calvià destina 140.000 euros
 Per vigilar i protegir Punta Balena

PalmaLa Policia Local de Calvià ha multat tres turistes per fer 'balconing', és a dir, per intentar saltar d'un balcó a la piscina o intentar passar d'un balcó a un altre per fora de l'edifici. L'Ajuntament de Calvià ha informat aquest dimecres en una nota de premsa que l'import de la sanció per aquest comportament oscil·la entre els 600 i els 1.500 euros, ja que segons la normativa municipal es tracta d'una "falta greu".

"Els responsables són les persones que ho fan i les que inciten a aquestes conductes, sense que pugui estendre's aquesta responsabilitat a la persona propietària de l'establiment", ha indicat el Consistori.

Enguany ja s'han interposat tres sancions per aquest motiu, totes al juny, inclosa la del cas de 'balconing' que es va produir aquest dimarts a Magaluf. Durant l'any 2018 es varen interposar 11 multes. Cal recordar que les sancions per 'balconing' estan incloses en l'ordenança municipal de Foment de la Convivència des de l'any 2016 i que anteriorment estaven incloses en la derogada Ordenança de Policia i Bon Govern.

L'Ajuntament ha indicat que normalment aquests casos es produeixen entre joves turistes que han consumit grans quantitats d'alcohol i que una persona ja ha perdut la vida en caure des d'un balcó d'un hotel del municipi de Calvià durant aquesta temporada turística.

stats