Balconing
Societat 22/08/2023

Calvià multa amb 180.000 euros i expulsa de l'hotel cinc turistes per fer 'balconing' a Magaluf

La Policia Local va denunciar els casos i identificar els responsables, en compliment del Decret de turisme d'excessos

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Calvià ja ha expulsat els estrangers multats

PalmaCinc turistes estrangers han estat multats amb un total de 180.000 euros per passar d'un balcó a l'altre a un hotel de la zona de Magaluf. Segons ha informat l'Ajuntament de Calvià aquest dimarts, cada un haurà de pagar una multa de 36.000 euros i se'ls va expulsar en el mateix moment de l'hotel on estaven allotjats. La Policia Local va denunciar els casos i identificar els responsables, en compliment del Decret de turisme d'excessos.

El regidor d'Activitats de Comerç, Infraccions i Sancions, Juan Feliu, ha recordat que aquestes sancions tenen "un fort component dissuasiu". El regidor ha considerat que aquesta pràctica "és intolerable", ja que pot provocar greus lesions i, fins i tot, la mort. "Això no és oci, és una irresponsabilitat molt perillosa i no és la imatge que volem per al nostre municipi", ha expressat el regidor.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Calvià ha expressat que tindran "tolerància 0" amb l'incivisme i els excessos. Per aquest motiu, ha apuntat que han augmentat la vigilància de la Policia Local en el control de 'balconing'. El darrer cas ha estat detectat a les 6.00 hores, quan un turista botava d'un balcó a un altre. Se li ha aplicat la corresponent sanció i expulsió de l'establiment.

stats