Societat 03/08/2020

Cada nou hores mor a les Illes una persona dependent que està en llista d'espera

Des del mes de gener fins al mes de juny varen morir 507 persones inscrites

Ara Balears
1 min
Entre 800 i mil persones esperen una plaça de dependència en una residència

PalmaCada nou hores mor a les Illes una persona que es troba en llista d'espera per rebre ajuda per la seva situació de dependència, segons ha informat l'agència Efe a partir de l'Observatori Estatal per a la Dependència realitzat per l'Associació Estatal de Directors i Gerents dels Serveis Socials.

Segons l'observatori, des del mes de gener fins al mes de juny varen morir 507 persones inscrites a la llista d'espera de la dependència, 311 amb dret reconegut però que encara no rebien les prestacions i 196 persones pendents de valoració.

En el conjunt estatal, cada vuit minuts mor una persona en llista d'espera de la dependència. En total, són 176 persones al dia. Segons asseguren els professionals d'aquesta associació, els primers sis mesos de l'any 32.035 persones varen morir estant a les llistes d'espera de la dependència, 20.413 dependents amb dret i 11.622 persones pendents de valorar.

Arran d'aquestes dades, consideren que "l'escut social no protegeix les persones dependents" i que el Ministeri "no ha incrementat ni un sol euro el finançament del Sistema d'Atenció a la Dependència".

stats