Successos

Un caçador mata per accident un home a Canejan, a la Vall d'Aran

Els Mossos investiguen les causes de l'accident

ARA
1 min
Mossos d'Esquadra

BarcelonaUn home d'edat avançada ha mort aquest dissabte al matí a Canejan, a la Vall d'Aran, a causa d'un tret accidental d'un caçador. Segons els Mossos d'Esquadra, que investiguen els causes de l'accident, la víctima es trobava a la zona d'Hèisha Barrada però no participava en la cacera.

Els Bombers i Agents de Medi Ambient del Consell General d'Aran han rebut l'avís del succés a les 11.22 hores, i fins al lloc s'hi han desplaçat un helicòpter de rescat i una dotació del Grup de Rescat en Muntanya dels Bombers d'Aran, una patrulla d'Agents del Medi Ambient i agents dels Mossos d'Esquadra.

El mes de setembre passat, i després de setmanes de negociacions, els caçadors van arribar a un principi d’acord amb el departament d’Acció Climàtica per regular les caceres. Pocs dies abans, el sector s'havia plantat i no va començar la temporada de caça en protesta per les polítiques de la Generalitat, entre les quals, una nova normativa, el punt 8.3, que els obliga a comunicar amb antelació la ubicació de les batudes. Segons els caçadors, es tractava d'un avís molt difícil de concretar mentre que segons la Generalitat, es tractava d'una qüestió de "seguretat".

Finalment, les dues parts van cedir i van acordar que comunicarien les caceres “amb la màxima previsió per mitjans telemàtics”, però només quan cacin en reserves de caça i, a partir del desembre, també quan vagin a espais naturals protegits. En canvi, si fan batudes en propietats privades, no hauran d’avisar abans l’administració.

stats