Societat 23/03/2015

Europa reclama que Espanya elimini les diferències entre treballadors fixos i temporals

Els inspectors de la CE i el BCE reclamen "mesures addicionals" per reduir de la segmentació del mercat laboral entre els dos tipus de treballadors

Ara
1 min
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, presentarà avui davant del Parlament Europeu el seu pla per estimular la inversió a Europa.

BarcelonaLa Comissió Europea i el Banc Central Europeu (BCE) han avisat aquest dilluns dels "desequilibris significatius" de l'economia espanyola, com ara l'atur o el deute elevat. Per això, han demanat al govern espanyol "mesures addicionals" per reduir la segmentació del mercat laboral entre treballadors fixos i temporals o liberalitzar els serveis professionals.

Aquest diagnòstic es basa en la visita que van fer entre el 12 i el 18 de març els inspectors de les dues institucions, després de la fi del rescat bancari pel qual Espanya va rebre 41.300 milions d'euros dels socis europeus. "En conjunt, Espanya s'està beneficiant de les reformes estructurals realitzades", reconeixen els inspectors, que destaquen la "forta recuperació econòmica" i la baixada de la prima de risc.

Tot i això, els inspectors alerten sobre l'atur, que continua sent "molt elevat", i destaquen que el deute públic "continua augmentant". Per resoldre-ho, Brussel·les i el BCE reclamen la "plena i efectiva aplicació de l'agenda de reformes". Les dues institucions europees advoquen per l'actuació "conjunta" entre l'executiu espanyol i els governs autonòmics.

stats