Societat 14/07/2021

Un brot de covid-19 a la residència Posada dels Olors d'Artà afecta dos usuaris i un treballador

Els tres són asimptomàtics i els residents positius han estat traslladats a l'Hospital General

2 min
Imatge de la residència.

PalmaUn brot de coronavirus a la residència Posada dels Olors d'Artà ha provocat el contagi d'almenys dos usuaris i un treballador. Per ara, tots tres són asimptomàtics i els dos residents –que estan vacunats contra el covid-19– han estat traslladats a l'Hospital General de Palma per precaució. Davant l'increment dels contagis i les hospitalitzacions, el centre sociosanitari palmesà ja està reconvertint un altre pic la planta de convalescència B per atendre exclusivament pacients de covid-19.

Tot apunta que el brot hauria entrat al centre a través del professional, apunten fonts de l'Ajuntament del municipi a l'ARA Balears. Els positius es varen detectar en un primer cribratge a principi de setmana a 12 ancians que havien estat en contacte directe amb el treballador contagiat. Aquest horabaixa s'ha fet un cribratge a tot el geriàtric i se n'esperen els resultats.

La Posada dels Olors –que té 45 places i és de gestió municipal– no havia patit cap contagi des de l'octubre de 2020. Fins que no es conegui l'abast del brot, el centre restringirà les visites dels familiars, asseguren les mateixes fonts. El Consistori ha demanat "prudència" en una publicació a Facebook, perquè el centre de salut ha detectat "19 casos positius i un nombre important de persones pendents de PCR".

Cal remarcar que les residències han estat un espai pràcticament lliure de casos de covid-19 des de principi de març. Des de llavors i fins aquest dilluns, no s'havia notificat cap infecció entre usuaris, mentre que els casos entre els treballadors s'havien mantingut per sota dels cinc afectats. Segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, actualment ja hi ha tres residents i 12 professionals sociosanitaris amb infecció activa.

Malgrat l'increment dels casos a les residències, la Conselleria de Salut no es planteja, per ara, obligar el personal a vacunar-se contra el covid-19. Un decret que modifica la Llei de salut pública autonòmica permetria fer-ho, però considera que la cobertura vacunal és bona. La coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Carandell, va assegurar la setmana passada que encara hi ha alguns centres per davall del 80% de vacunació, però que la mitjana frega el 90%.

stats