Societat 03/10/2020

La borrasca Àlex deixa una trentena d'incidents a les Balears

La majoria s'han produït a Mallorca, segons ha informat el 012

Ara Balears
2 min
Imatge del passeig del Molinar després de la borrasca Àlex.

PalmaLa borrasca Àlex ja no afecta les Balears i els seus efectes han començat a descendir al conjunt de l'Estat. En total aquesta borrasca ha deixat a les Illes uns 30 incidents, segons ha informat el 012 a través de les xarxes socials. En concret, 23 han estat a Mallorca, quatre a Menorca, dos a Eivissa i un a Formentera.

Recordem que l'Agència Estatal de Meteorologia va activar l'alerta taronja aquest divendres a les 18 h a causa del vent i dels fenòmens costaners. Aquest dissabte l'alerta ha estat activa fins a les 12 h a la zona de Llevant a causa de les ones, que han arribat fins als tres metres d'altura, i de les fortes ratxes de vent.

Un altre dels efectes que ha tingut la borrasca Àlex ha estat el descens de les temperatures al conjunt de les Illes, que no han superat els 21 graus de màxima. Cal recordar que el vent ha arribat a bufar a fins a 80 quilòmetres per hora en algunes zones de les Illes.

La borrasca Àlex ha afectat França de ple

La borrasca ha deixat fortes ventades i pluges extremadament abundants a França i als Alps. A França el vent huracanat de la façana atlàntica ha portat un temporal de mar molt dur, a banda d'incidències a causa de la caiguda d'arbres i danys materials a edificis i mobiliari urbà. Prop de 80.000 persones van quedar sense llum divendres a la Bretanya.

Les ràfegues de vent han superat àmpliament els 100 km/h. A Belle-Île-en-Mer (Bretanya) s'ha registrat un cop màxim de 186 km/h. Es tracta del rècord absolut d'aquest observatori, i supera els 162 km/h de l'octubre de 1987 i del febrer de 1990. A banda, a l'Île de Groix (Bretanya) el vent ha assolit els 157 km/h, rècord per a un mes d'octubre.

Pel que fa a les precipitacions, les més abundants s'han concentrat al sud-est de França i al voltant dels Alps. Al Piemont, al nord d'Itàlia, en només 24 hores s'han arribat a acumular quantitats superiors als 550 l/m², la pluja que cau en tot un any a l'aeroport del Prat. Els rius han augmentat de cabal fins a desbordar-se a diversos punts. La força de l'aigua s'ha endut vehicles i ha causat danys greus. Hi ha hagut un mort, i 19 persones estan desaparegudes al sud-est de França i al nord d'Itàlia fruit d'aquestes inundacions.

stats