Societat 19/02/2021

La boira i la pols del Sàhara marcaran el temps del cap de setmana a les Illes

Una borrasca deixarà temporal de mar i precipitacions ocasionals durant la setmana

Miquel Bernis
1 min
Platja de Palmanova.

PalmaLa boira i la pols del Sàhara marcaran aquest cap de setmana. La humitat i els niguls baixos es repetiran als matins, però també hi haurà moltes estones de sol. Com ja va passar a principis de febrer, una potent irrupció de pols del Sàhara farà que el cel tingui un color tèrbol tot i les clarianes. Dilluns fins i tot arribaran algunes pluges acompanyades de fang. Les precipitacions afectaran sobretot Menorca, però de manera més puntual pot arribar a ploure en qualsevol punt de les Balears.

El canvi de temps el provocarà la formació d’una borrasca entre les Pitiüses i el sud del País Valencià, pertorbació que farà que entre diumenge i dimarts el vent i la mala mar tornin a ser protagonistes. El llevant no bufarà amb ratxes gaire fortes, però pot arribar a cops de fins a 70 km/h al principi de la setmana que ve.

Entre dilluns i dimarts el temporal de mar serà important a Menorca i a l’est de Mallorca, amb onades que arribaran als 3 metres, o puntualment fins i tot als 4. La borrasca farà que la sensació tèrmica baixi clarament.

La suma del vent i d’una entrada d’aire un mica més fred provocaran que la setmana que ve no sigui tan primaveral com els darrers dies. Al migdia la temperatura se situarà més a prop dels 15 graus que no dels 20. El tram final de febrer i els primers dies de març s’entreveuen amb una temperatura bastant normal per a l’època: ni fred intens ni primavera avançada.

El consell

És un mal cap de setmana fer neteja a fons del pati, de la terrassa o del cotxe. Les gotes o ruixades que hi pugui haver durant dilluns aniran molt acompanyades de fang i ho deixaran tot bastant brut. Fins i tot sense pluja l’aire serà més polsegós.



Que no us sorprengui

L’oscil·lació de l’Àrtic marcà divendres el valor més alt des de principis de desembre. Això pot voler dir que després d’una setmana de nevades a Grècia, Turquia i onades de fred salvatges a Texas, el temps podria tornar a patrons més normals.



stats