Societat 08/02/2021

El Bisbat de Mallorca no aclareix si Taltavull es va registrar a la residència sacerdotal dies abans de vacunar-se

El jerarca eclesiàstic hauria pogut cometre un "frau administratiu", segons 'Diario de Mallorca'

ARA BALEARS
2 min
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, durant una cerimònia religiosa.

PalmaEl Bisbat de Mallorca no ha confirmat ni ha desmentit si Sebastià Taltavull es va registrar a la residència sacerdotal uns dies abans de rebre la primera dosi de la vacuna contra el covid-19. Segons ha informat Diario de Mallorca, el bisbe de Mallorca no tan sols hauria actuat en contra del protocol de vacunació, sinó que també hauria comès "un frau administratiu" en donar-se d'alta com a resident de la casa sacerdotal pocs dies abans de vacunar-se.

Segons ha detallat el Bisbat de Mallorca a l'ARA Balears, l'entitat eclesiàstica "no confirma res" respecte d'aquest fet i es remet a la informació publicada en un comunicat fa dues setmanes, en el qual va "lamentar la confusió" que va crear la vacunació de Taltavull i la va justificar pel fet que tenia un apartament a la mencionada residència. "El bisbe forma part del grup de convivència del centre i per això se'l va incloure en la llista que va fer la casa sacerdotal, de manera que no s'hi ha colat", explicava el comunicat. Cal recordar que tot i que el bisbe va demanar perdó pel malestar que havia pogut causar, pocs dies després es va posar la segona dosi de la vacuna amb la resta d'usuaris i treballadors de la casa sacerdotal.

Tot i no ser un centre de gent gran autoritzat, segons assenyala Diario de Mallorca, la casa sacerdotal rep aquest estatus per part del Consell de Mallorca i es beneficia a l'hora de rebre les vacunes "fins i tot abans que moltes residències d'ancians legalment reconegudes".

En aquest sentit, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha explicat a l'ARA Balears que el Consell "no controla el llistat de consentiment de vacunació" de centres privats. Segons subratllen fonts de l'IMAS, la casa sacerdotal es va incloure en el llistat de vacunació que tenen de manera conjunta el Consell i la Conselleria de Salut, ja que es tractava d'un "centre on viuen persones en situació de vulnerabilitat".

Els partits polítics critiquen el bisbe

"Sigui el bisbe o qualsevol persona que s'hagi saltat el protocol de vacunació, està mal fet", ha assegurat aquest dilluns el líder del PP Biel Company en una roda de premsa al Parlament. El portaveu parlamentari de MÉS, Miquel Ensenyat, ha suavitzat el cas afirmant que "no crec que ho fes de mala fe". També ha comentat que és una qüestió "complexa" i que "tenim un problema amb el protocol de vacunació; no s'està aplicant com toca".

La portaveu de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha condemnat tots els casos de polítics i personalitats conegudes que incompleixin el protocol afavorint-se de la seva posició. La més crítica ha estat la portaveu d'Unides Podem, Esperança Sans, que ha assegurat que no es pot "tolerar" que el bisbe i els sagristans es vacunassin. Finalment, la portaveu socialista, Silvia Cano, ha dit que el Bisbat és responsable d'haver permès la vacunació de Taltavull.

stats