Societat 23/01/2023

Les barriades del Serral i la Volta són les primeres a disposar d’aigua potable a Manacor

El 2024 arribarà a la resta de sectors de la ciutat quan la planta potabilitzadora estigui llesta

2 min
Campanya d'aigua potable a Manacor

ManacorL'aigua potable ja arriba a 470 cases i locals dels sectors del Serral i sa Volta de Manacor, gràcies a la proximitat de la planta pilot d'osmosi que entrà en funcionament l'any 2021. "La proximitat d'aquestes barriades a la planta pilot és allò que ha fet possible que siguin les primeres cases a beneficiar-se'n", ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver. "Si a la població d'aquesta part de Manacor s'hi afegeixen els alumnes del CEIP Jaume Vidal Alcover, obtenim que són més de 1.500 persones les que podem consumir aquesta aigua potable, tant per beure com per cuinar", ha manifestat el batle al menjador d'aquest centre escolar, on els responsables de la cuina ja utilitzen l'aigua que surt de l'aixeta.

Segons l'Ajuntament, la nova planta potabilitzadora estarà enllestida l'any 2024, quan l'aigua potable arribarà de manera simultània a tots els sectors de la ciutat. Aquestes obres han sortit a licitació per 3,8 milions d'euros i la nova infraestructura es construirà al recinte del dipòsit d'aigües de la SAM (Empresa de Serveis de Manacor).

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora responsable de la SAM (Empresa de Serveis de Manacor), Cristina Capó, tasten l’aigua al CEIP Jaume Vidal Alcover

"Aquest haurà estat el mandat de l'aigua potable de Manacor. Quan s'assoleixin els objectius de manera completa, però, serà ja dins l'any que ve", ha manifestat Oliver, en relació amb l'elevada quantitat de nitrats que conté l'aigua de Manacor i que fa que no sigui apta per al consum humà.

Segons els càlculs de l'Ajuntament, una família de quatre membres, de mitjana ha destinat 1.400 euros a l'any a comprar barrals d'aigua. "Els veïns del Serral i sa Volta ja no hauran de fer front a aquesta despesa domèstica, i, a més, també es reduirà la generació de residus de plàstic i l'energia que es destina a transportar aquests barrals d'aigua", ha dit Cristina Capó, regidora responsable de la SAM.

Els sectors del Serral i sa Volta, els primers que tenen aigua potable a Manacor

Sectorització

La construcció de la planta potabilitzadora també preveu la sectorització de tota la xarxa. Fins l'any 2021, les pèrdues de la xarxa de Manacor eren d'un 60%. El 2022 es reduí el percentatge de pèrdues fins a un 40%. Amb la nova planta i ja dins el 2024 es preveu arribar a l'excel·lència.

stats