Societat 31/03/2021

El barri de Pere Garau tindrà una biblioteca a principi de 2022

El local estarà ubicat davant del mercat i l'Ajuntament de Palma pagarà 127.050 euros pel lloguer durant pels pròxims cinc anys

2 min
Pere Garau va sorgir arran de la demolició de les muralles i l’eixamplament de Palma.

L'Ajuntament de Palma ha formalitzat el lloguer d'un local de 150 metres quadrats just davant el mercat de Pere Garau, on habilitarà una biblioteca municipal, que es preveu obrir a finals d'enguany o principis de 2022, segons ha informat el tinent de batle i regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

L'espai s'obrirà en un dels barris més poblats i que menys serveis té, segons ha explicat Noguera en una roda de premsa telemàtica. El local estarà en el número 2 de plaça de Pere Garau i l'Ajuntament de Palma pagarà 127.050 euros pel lloguer durant pels pròxims cinc anys.

Els tècnics ja fan feina en l'adequació del local, així com en l'adquisició de mobles i llibres. La biblioteca obrirà el matí i el capvespre de dilluns a divendres, però també dissabte de matí. A més d'oferir consulta en sala, préstecs de llibres i fomentar la lectura, es farà feina amb diferents col·lectius per fer diverses activitats tant per a adults com infants. "L'objectiu és crear un centre generador de coneixement, integrador, aliat amb les associacions veïnals i potenciador de la barriada", ha comentat Noguera.

Millora de l'enllumenat al barri i Son Vida

La Junta de Govern de Cort ha adjudicat aquest dimecres el projecte de millora de l'enllumenat públic a diferents carrers de Pere Garau i al carrer de Mortitx, a Son Vida, per un import de 596.807 euros. La mesura dona continuïtat al pla de barris i continua fent feina amb l'objectiu de reduir el consum anual de quilowatts per hora, que en els darrers cinc anys ha permès disminuir en un 42%.

La inversió s'executarà als carrers de Uetam, del Capità Vila, de Francesc Pi i Maragall, d'Adrià Ferran, de Benet Pons i Fàbregues, de l'arquebisbe Aspàreg, de Gabriel Llabrés, de Bartomeu Torres i a les places de Pere Garau i de Garcia i Orell. Com s'ha dit, també es canviarà l'enllumenat del carrer de Mortitx de Son Vida.

stats