Societat 05/06/2024

Els bancs públics són les noves platges: "Ja ni hi podem seure"

Els residents de Palma asseguren que no és la primera vegada que els establiments del Born ocupen els seients del passeig

2 min
Els bars del Born varen aferrar les taules als bancs públics

PalmaDurant el cap de setmana, coincidint amb la quaranta-dosena edició de la Fira del Llibre de Palma, els bars i restaurants del Born varen aferrar les taules als bancs públics del passeig, impedint així que els residents hi poguessin seure. Aquest fet ha desfermat la indignació de molts ciutadans que han emprat les xarxes socials per fer-se'n ressò i que asseguren que no és la primera vegada que els establiments del passeig del Born ocupen més espai del que els correspon per ampliar el nombre de taules i així poder acollir més clients. "Ens estan expulsant, als mallorquins, que ja ni hi podem passar lliurement ni tampoc seure-hi", lamenta un resident a X, l'antic Twitter.

Els residents acusen l'Ajuntament de Palma de permetre aquests fets i li reclamen que adopti mesures per posar fi a situacions com aquestes . "Ajuntament de Palma, que hi ha algú?", demanen a les xarxes mentre qualifiquen aquest fet de "vergonyós". "Els restaurants d'estrangers del Born de Palma s'han apropiat ja completament del passeig", han lamentat.

Segons ha avançat Última Hora, el Consistori palmesà ha aixecat acta a dos establiments del Born, que pertanyen al mateix grup, per l'ocupació d'espais públics fora de zones no autoritzades. Fonts de Cort han confirmat que "la Policia Local ha obert les actes i ara la informació passarà al govern interior que dictaminarà si s'ha incomplit o no la normativa".

"Ens estan fent fora per ficar més turistes", denuncien a les xarxes. Aquest fet s'ha vinculat a la saturació turística que pateix l'illa i que ja ha desencadenat tres mobilitzacions en un mes. El passat 26 de maig, més de 10.000 persones varen recórrer el centre de Palma per protestar per la saturació turística i els problemes de l'habitatge a les Balears. Aquest dissabte passat, dia 1 de juny, el moviment #OcupemLesNostresPlatges, que va néixer a les xarxes, va mobilitzar una trentena de persones a la Ràpita per protestar contra la massificació de les platges i visibilitzar la situació que els residents afronten a diari.

stats