Societat 02/04/2021

Les Balears són l'única comunitat on no ha mort cap persona amb covid-19 en set dies

La comunitat de Madrid, en canvi, és la que més n'ha registrat amb 63 víctimes

1 min
Hospital de Son Espases.

Les Balears són l'única comunitat autònoma on no ha mort cap persona amb coronavirus en els darrers set dies, segons dades del Ministeri de Sanitat publicades aquest dijous. D'ençà que va començar la pandèmia a les Illes, s'hi han registrat 777 defuncions, mentre que al conjunt de l'Estat la xifra és de 75.541 morts.

La comunitat de Madrid és la que més n'ha registrat en els darrers set dies amb 63 víctimes, seguida per Andalusia (41), Castella i Lleó (26) i Aragó (23). A Melilla, en canvi, en set dies ha mort una persona, mentre que a Cantàbria i la Rioja s'hi han registrat dues defuncions en el mateix període.

Cal recordar que dimecres es va complir un mes sense cap cas positiu entre els usuaris de les residències de gent gran de les Illes, un fet que no havia passat des de l'inici de la pandèmia. A més, tan sols quatre professionals sociosanitaris estaven infectats, segons Salut.

Aquesta situació pràcticament de 'covid-zero' en els centres per a la gent gran que és gràcies, sobretot, a l'alt índex de vacunació d'aquest col·lectiu (s'han immunitzat el 86,4% dels residents i el 82,8% dels sanitaris), però també a la poca circulació del virus amb què encara s'aconsegueix mantenir-se la comunitat.

stats