Energia
Societat 12/11/2022

Les Balears superen el 10% en potència fotovoltaica instal·lada i avancen en la descarbonització

Les Illes han esdevingut la novena comunitat autònoma en aquest àmbit, superant les Canàries i molt per sobre de regions amb més territori com Navarra o Madrid

ARA Balears
1 min
Plaques fotovoltaiques instal·lades a Campanet.

PalmaLes Balears han superat aquest mes de novembre el 10% en potència fotovoltaica instal·lada, fet que suposa arribar a 213 megawatts (MW), un 166% més que el 2019, quan la potència instal·lada era del 3,5% i 80 MW; així s'avança en la descarbonització, segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica aquest dissabte en una nota de premsa.

Les Illes han esdevingut, d'aquesta manera, la novena comunitat autònoma en potència fotovoltaica instal·lada; superen les Canàries (amb 205 MW) i estan molt per sobre de comunitats amb més territori com Navarra (164 MW) i Madrid (63 MW). En paraules del vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, "les Balears continuen fent passes de gegant en el procés de descarbonització i blindatge energètic".

"Podem dir que estam d'enhorabona, ja que tenim instal·lada més del 10% de potència fotovoltaica a les Illes. Continuam amb la mirada posada a finals del 2023, en què l'objectiu és arribar al 25% de generació d'energia a través de fonts renovables", ha destacat Yllanes.

Per part seva, el director general d'Energia i Canvi climàtic, Pep Malagrava, ha incidit que "l'esforç realitzat els darrers anys comença a donar fruit i, tot i estar lluny de la mitjana estatal, es comença a veure com les renovables permeten millorar la qualitat de vida, diversificar l'economia i ser referents com a arxipèlag en la transició energètica".

stats