Societat 18/07/2023

Les Balears rebran 16 milions d'euros per invertir en polítiques educatives

Els fons, procedents del Ministeri d'Educació i Formació Professional, es destinaran a qüestions com la inclusió educativa o el benestar emocional

1 min
Una professora dona classe als alumnes.

PalmaEl BOE ha publicat aquest dimarts el repartiment entre les comunitats autònomes de 571 milions d’euros, corresponents a fons de sis programes de cooperació territorial del Ministeri d’Educació i Formació Professional. El desglossament mostra que les Balears rebran prop de 16 milions.

D’aquests, 3,9 aniran destinats al programa PROA+, per donar suport als alumnes amb necessitats especifiques, a les seves famílies i a combatre'n la vulnerabilitat educativa, així com a reduir les taxes d’abandonament escolar. 1,6 milions d’euros es destinaran a les Unitats d‘Acompanyament. En el marc del programa Código 4, les Illes rebran 8 milions, que es dedicaran a permetre que alumnes d’Infantil, Primària i Secundària aprenguin robòtica, programació i noves tecnologies.

Educació inclusiva i salut emocional

Per a polítiques d’educació inclusiva, les Balears rebran 1,2 milions. Amb aquests fons es farà feina per millorar l’atenció de l’alumnat amb necessitats especifiques de suport educatiu (NESE). Per això, caldrà millorar els recursos disponibles, la formació dels docents i fomentar la col·laboració entre els centres d’educació especial i els ordinaris. 157.000 euros es dedicaran a millorar la detecció, la intervenció i la prevenció en l’àmbit de la salut emocional, i 1,15 a ajudar les famílies amb alumnes a centres sostinguts amb fons públics que puguin comprar els llibres de text i material didàctic.

stats