Meteorologia
Societat 11/11/2022

La forta pluja i la tempesta provoquen diversos incidents a Mallorca

L'Aemet manté l'avís taronja fins a les 16 h d'aquest dijous

ARA Balears
2 min
Un carrer de Felanitx.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta taronja a les Balears aquest dijous per pluja i tempesta. L'avís és taronja a Mallorca des de les 03 h fins a les 16 hores. La tempesta ha causat diferents incidents. Un llamp ha provocat una avaria al radar de l'Aemet que ha deixat sense informació l'estació durant unes hores. També ha causat inundacions, sense grans incidents, als carrers d'Artà i Capdepera. A més, els Bombers de Mallorca han hagut d'intervenir en la inundació d'un transformador elèctric a Manacor.

Segons ha informat l'Aemet, la pluja ja s'ha deixat notar amb molta intensitat a Mallorca. A Capdepera s'han acumulat 49 litres per metre quadrat en una hora i a Artà, 44. A Muro, on també ha plogut amb intensitat, la precipitació ha deixat 35 litres per metre quadrat en una hora. L'Aemet ha recalcat que a la Colònia de Sant Pere han caigut en deu minuts més de 23 litres per metre quadrat, fins a acumular 41 litres en una hora.

A més, segons l'Aemet, a la serra d'Alfàbia s'han registrat ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora. A Capdepera, les ràfegues han superat els 95 quilòmetres per hora, mentre que al port de Sóller se n'han registrades de més de 80 quilòmetres per hora. "Dia de tempesta forta, amb més de 1.500 llamps en tres hores al voltant de les Illes Balears, la majoria a la mar", ha destacat l'Aemet al seu compte de Twitter.

Per part seva, el Consell de Mallorca ha informat a través de Twitter que diversos trams de la carretera del Murterar (Ma-3433), a Alcúdia, han quedat tallats per les inundacions provocades per la pluja. Per a aquest divendres, es manté l'avís groc per pluja i tempesta a Mallorca fins a les 07.00 hores de la matinada i a les Pitiüses fins a les 03.00 hores. A partir d'aquesta hora, l'avís pujarà a taronja i es mantindrà actiu fins a les 11.00 hores.

stats