Temperatures elevades
Societat 22/08/2023

Els avisos per alta temperatura i per foc a Mallorca es mantindran fins divendres

A partir de dissabte horabaixa es podria començar a observar un canvi als termòmetres

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de calor, estiu i sol.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears ha informat que els avisos per alta temperatura es mantindran com a mínim fins divendres a les Illes.

Aquest dimarts s'espera cel poc enningulat a les Balears i temperatura alta o molt alta, especialment a Mallorca. El vent bufarà fluix de l'est i del nord-est, amb brises costaneres a l'horabaixa. Davant aquesta situació, l'Aemet ha activat avisos per risc d'alta temperatura al nord i nord-est de Mallorca, interior i sud de l'illa, on s'espera que els territoris arribin a màximes de 38°C.

A més, l'Ibanat ha prohibit encendre foc a qualsevol espai obert a les Illes per alt risc d'incendi, per meteorologia extrema i per alerta de foc 4. A causa de l'alerta de foc 3 al sud de la serra de Tramuntana, també s'hi han suspès les autoritzacions d'ús de foc.

Com que la previsió d'aquest dimarts és molt semblant a la d'aquest dimecres, l'Aemet apunta al fet que ambdues jornades seran els dies més calorosos a les Illes, amb màximes que podrien arribar a situar-se als 38 o 39°C. Els avisos per alta temperatura es podrien estendre a la resta d'illes.

Durant aquests dies, l'Aemet preveu que la temperatura nocturna també sigui elevada i que els termòmetres se situïn entre els 22 i 25°C, circumstància que farà que continuïn les nits tòrrides a les Balears.

Amb vista al cap de setmana, s'esperen els primers signes d'un possible canvi a la climatologia de les Illes. Concretament, dissabte horabaixa podria ser quan, segons l'Aemet, apareguin els primers niguls alts a causa del front de fred que s'aproxima a la Península. Finalment, a partir de diumenge o dilluns els models indiquen una major probabilitat de tempestes i precipitacions a l'Arxipèlag.

stats