Societat 20/05/2020

L'Audiència Nacional rebutja l'intent del PP de suspendre els plans del govern espanyol per acabar el curs escolar

El partit considera que vulnera la Llei orgànica d'educació

Ara Balears
1 min
Els alumnes d'infantil, primària, secundària i batxillerat tornaran a les aules el 10 de setembre

PalmaL'Audiència Nacional ha rebutjat la petició que va presentar el Partit Popular aquest dilluns 18 de maig per suspendre els plans del Ministeri d'Educació per acabar el curs escolar 2019-2010 davant la crisi del coronavirus. La formació va demanar aplicar mesures cautelaríssimes per raons d'urgència a alguns dels articles de l'Ordre Ministerial que estableix que l'activitat educativa es mantindrà a distància i que el curs no es perllongarà més enllà del mes de juny.

En la seva interlocutòria explica que les mesures cautelaríssimes, demanades pel PP, "es contemplen quan concorren circumstàncies d'especial urgència" i que en aquest cas, en cas de tramitar-se, resultarien ineficaces davant una execució immediata i difícilment reversible. En aquest cas, els magistrats consideren que no existeix el requisit d'urgència, que obligaria a prendre les mesures sense escoltar abans a l'altra part afectada, és a dir, al Ministeri en representació de l'Advocacia de l'Estat.

A més, afegeixen, "es pot apreciar poca urgència" tenint en compte que l'ordre ministerial va ser publicada al Butlletí Oficial de l'Estat el 24 d'abril de 2020, però el partit no va presentar el recurs fins al 18 de maig de 2020, sense cap raó que justifiqui el temps transcorregut. Ara, la Sala dona deu dies de termini a l'Advocacia de l'Estat perquè hi presenti al·legacions.

Segons va explicar el secretari general del PP, Teodoro García Egea, l'ordre que regula el final d'aquest curs i l'inici del següent infringeix la llei orgànica d'educació i estableix "greuges" entre comunitats. El partit va argumentar que la legislació estableix la promoció com a norma general i, a més, "viola" l'article 6 de la llei orgànica que regula l'estat d'alarma.

stats