Societat 25/05/2022

L'Audiència Nacional descarta que hi hagi un càrtel en el sector del transport escolar illenc

ARA Balears
1 min
L'edifici de l'Audiència Nacional

PalmaL'Audiència Nacional ha descartat que a les Balears hi hagi un càrtel en el transport de viatgers per carretera. D'aquesta manera, segons ha informat Europa Press, s'ha anul·lat la sanció de 3,1 milions d'euros per la suposada col·laboració de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) en aquest càrtel de repartiment del transport escolar.

La Federació ha assegurat que el document estableix que la Comissió "es va equivocar en declarar l'existència d'un càrtel sense tenir en compte la realitat insular de les Balears, que impedeix que les empreses de transport de les diferents illes competeixin entre si".

En aquest punt, la sentència recull que cada illa és un mercat geogràfic diferent, la qual cosa "fa impossible que empreses presents en diferents illes de l'arxipèlag formassin part d'un càrtel per repartir-se un inexistent mercat balear de transport escolar", han afegit.

L'origen del procediment sancionador, han recordat des de FEBT, es troba en la denúncia d'una empresa d'autocars. El 23 de desembre del 2013, la Direcció de la Competència de la CNMC va rebre d'aquesta empresa una sol·licitud d'exempció o, si escau, de reducció de pagament de la possible multa que pogués imposar-se per la comissió d'una infracció, en concret l'existència d'aquest presumpte càrtel en el sector del transport de viatgers per carretera a les Illes.

D'altra banda, la Federació ha anunciat que la sanció per la recomanació de preus de referència en el transport discrecional serà recorreguda "en entendre que l'actuació de la patronal del transport s'ha ajustat i s'ajusta sempre al que s'estableix per la normativa vigent".

stats