Societat 22/03/2019

Podem atura l'aprovació de l'ordenança de benestar animal

La formació morada diu que vol més consens i Neus Truyol critica que és un canvi de darrer minut

Maria Fuster
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaPodem ha aturat l'aprovació inicial de la nova ordenança de benestar animal, que si s'hagués produït obriria un termini de 30 dies d'exposició pública. Segons Antònia Martín, la portaveu de la formació morada, aquesta normativa "es pot fer millor, d'una manera més consensuada". Martín comenta que la decisió d'ajornar els tràmits és perquè diferents associacions animalistes s'han posat en contacte amb el seu partit perquè "tenien noves idees i aportacions". També afirma que hi ha entitats que afirmen que no han estat consultades.

La regidora de Benestar Animal, Neus Truyol, s'ha mostrat "sorpresa" i ha lamentat que no es puguin iniciar els tràmits per aprovar la nova normativa. Truyol també ha criticat que es tracta d'un canvi d'opinió del "darrer minut". La regidora ha recordat que "fa dos anys que Podem forma part de la comissió de feina d'aquesta ordenança i que moltes entitats han participat en l'elaboració d'aquest projecte". Alhora defensa que totes les propostes que es podien assumir jurídicament en relació amb les competències municipals s'hi han incorporat. "Podem també ha tingut temps per incorporar les modificacions que volia incorporar, com s'ha fet fins ara, i no entenem aquest desmarcatge".

Amb el text actual, si s'aprovàs, la nova ordenança sobre tinença i benestar dels animals de família i domèstics fixaria en tres el nombre màxim de mascotes permeses per cada habitatge en edificis plurifamiliars. Aquesta proposta va generar certa polèmica.

stats