Societat 07/11/2023

Ataquen la seu de l'STEI amb una pintada de "Viva España"

El sindicat ho ha denunciat en un missatge a les xarxes

ARA Balears
2 min
La pintada a la seu de l'STEI

PalmaL'STEI Intersindical ha denunciat aquest dimarts dematí un atac a la seva seu, on ha aparegut una pintada amb la frase "Viva España". En un missatge que ha publicat a les xarxes, el sindicat ha condemnat aquest acte assegurant que "aquesta Espanya no deixa viure".

Així mateix, part de la pintada també ha tapat part de la placa amb el nom del sindicat. En el mateix missatge, assenyalen que els fets varen tenir lloc aquest dilluns, després que el sindicat abandonàs la Mesa Sectorial d'Educació i fes les declaracions contra l'acord que, asseguren, "vol fer de l'escola un camp de batalla contra la nostra identitat".

SIAU censura els atacs: "No permetrem que s'ataqui la llengua catalana dins l'àmbit de l'ensenyament de les Balears"

Per la seva banda, el Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) ha censurat els atacs dient que "procedeixen del feixisme més ranci". "No permetrem que s'ataqui la llengua catalana dins l'àmbit de l'ensenyament de les Balears".

En una nota de premsa, el sindicat ha apuntat que en aquests moments "existeix un front comú de la comunitat educativa" i que atacs com els que han tingut lloc a la seu de l'STEI "no fan més que reforçar-lo". "No volem que es torni a un ambient de crispació com el de la legislatura de José Ramon Bauzá per tal d'acontentar certs grups que l'únic que cerquen precisament és dividir-nos", han indicat. El sindicat també ha expressat que les idees s'han de defensar "a través dels arguments i la paraula, no de la imposició i les salvatjades", i ha reiterat el seu suport a l'STEI.

Prohens condemna l'acte i demana respectar el paper dels sindicats

La presidenta del Govern, Marga Prohens, també ha condemnat l'acte vandàlic que ha sofert la seu de l'STEI en un missatge a les xarxes, i ha demanat "respectar la tasca i el paper com a agents socials dels sindicats".

UOB Ensenyament exigeix que s'investiguin els fets i que els culpables de les destrosses "no quedin impunes"

Així mateix, la Unió Obrera Balear d'Ensenyament (UOB Ensenyament) ha mostrat el seu suport al sindicat i ha exigit que s'investiguin els fets i que els culpables de les destrosses "no quedin impunes". "No tolerarem cap atac ultraespanyolista, conseqüència de l'odi contra la llengua catalana que han sembrat els partits d'extrema dreta amb el seu discurs contra la nostra llengua i cultura pròpies", han manifestat. En aquesta línia, han fet una crida a no deixar-se intimidar per les amenaces i agressions i a fer front a aquest tipus d'actuacions denunciant qualsevol atac.

stats