Ciutat
Societat 28/11/2022

Les associacions de Son Sardina anuncien un cicle de mobilitzacions per assegurar la continuïtat del seu Casal

Les organitzacions del barri reclamen la municipalització del local per tal d'evitar l'especulació de CaixaBank amb l'immoble

ARA Balears
2 min
Imatge del casal de barri de Son Sardina

PalmaLes diverses associacions i entitats que gestionen el Casal i la Biblioteca de Son Sardina, entre les quals es troben l'Associació de Veïns de Son Sardina, Joves de Son Sardina, l'Associació de la tercera edat de Son Sardina, sa Garriga i Son Espanyol, entre d'altres, han manifestat la seva intenció d'encetar un nou cicle de mobilitzacions davant la "nova amenaça de desnonament del local per part de CaixaBank", per tal d'aconseguir per escrit un compromís que "asseguri la seva continuïtat".

Segons relaten les agrupacions locals, el passat 17 de novembre varen rebre una notificació per embargar l'immoble, la tercera des del 2019, que "l'Ajuntament de Palma fa set anys que ocupa en precari". El banc gestiona la propietat mitjançant la societat Living Center i des que el 2016 va vèncer el conveni de deu anys que es va firmar quan s'inaugurà el servei, "Cort ha gestionat l'afer amb irresponsabilitat i deixadesa amb l'estat del contracte o les despeses comunitàries", apunten les entitats.

En aquest sentit, afirmen que encara que Participació Ciutadana va negociar un lloguer amb el banc per mantenir el servei, la "realitat" és que ha iniciat dos concursos públics que "no han anat enlloc", ja que a parer seu "les negociacions han estat una pantomima i encara no tenen cap document que acrediti la continuïtat del Casal".

"Cada vegada més gent pensa que ni CaixaBank ni Cort no volen tancar un acord; uns, per alimentar l'especulació; altres, perquè ja els hi va bé mantenir la infraestructura sense gastar un duro", argumenten les associacions veïnals.

Per això han afirmat que no renunciaran a aquests "espais vitals" per a la reproducció de les xarxes associatives, polítiques, culturals i d'oci locals i entre les seves reivindicacions demanen que se'ls "asseguri oficialment i per escrit la continuïtat del Casal i de la Biblioteca": "d'una banda, l'Ajuntament ha de prioritzar un acord amb el banc que asseguri el servei. De l'altra, CaixaBank ha de deixar d'amenaçar amb el desnonament a través de la policia local que, ja no és notícia, s'allunya de qualsevol vocació de servei públic quan recorre a la coacció com feu amb el jovent a qui entregà la citació el passat 17 de novembre", remarquen les organitzacions.

Al mateix temps demanen que el Casal i la Biblioteca siguin "realment públics, de propietat municipal", perquè segons subratllen "l'actual local és insalubre, ple de goteres" i és "l'única manera de blindar el servei i així evitar els interessos especuladors del banc".

stats