Pere Garau
Societat 19/12/2023

Associacions reclamen a Cort el compromís de comprar solars cèntrics a la barriada

Segons han indicat les entitats, el ple de Cort de 29 de novembre de 2018 va aprovar per unanimitat aquest acord

ARA Balears
2 min
Solar ubicat al carrer Patronat Obrer de Palma

PalmaARCA i Flipau amb Pere Garau han recordat a Cort el compromís de l'Ajuntament de Palma respecte de la compra de solars cèntrics a la barriada. En un comunicat, ambdues associacions han recordat que fa anys que reclamen equipaments que s'ajustin a la realitat demogràfica de la zona. Així mateix, pel que fa al centre de salut de Pere Garau, han fet referència a les crítiques dels treballadors i veïns per problemes estructurals com goteres i la presència de rates i la falta d'espai per desenvolupar l'assistència sanitària dignament.

Segons han indicat les entitats, el ple de Cort de 29 de novembre de 2018 va aprovar per unanimitat el compromís d'adquirir urgentment solars i edificis per dotar la barriada d'equipaments que permetessin l'articulació social de la barriada. "La realitat s'allunya del compromís de Cort. En aquests anys, només s'han llogat locals per establir equipaments diminuts com el Casal, "que no dona un servei suficient", i la biblioteca, que també té "una activitat intensa".

Per tot això, han advertit de la "urgència" de ratificar el compromís del Consistori pel que fa a la compra de solars. A més, han indicat que el derogat Pla d'Ordenació Detallada (POD) requalificava a equipament dotacional de barri tres solars a Pere Garau: el número 11 de Patronat Obrer, els antics cinemes Metropolitan i el número 7 de la plaça de Pere Garau (cantonada amb Bisbe Cabanelles), "abandonats des de fa més de deu anys". Així, han assenyalat que s'ha aprovat la demolició de les edificacions de Patronat Obrer, per la qual cosa tant ARCA com Flipau amb Pere Garau han sol·licitat que el "sacrifici" d'aquest solar, "si és inevitable, quedi compensat amb la compra de solars més cèntrics".

stats