Societat 15/11/2020

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia l'assetjament verbal a la seva vicepresidenta

Un individu, que duia una màscara amb la bandera espanyola, la va seguir per tot el carrer Colom i via Sindicat mentre l'escridassava i la insultava

Ara Balears
1 min
Membres i simpatitzants de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) denuncia l'assetjament verbal que va patir la seva vicepresidenta el dijous 12 de novembre, un cop finalitzada l'actuació dels cantaires de Música per la Llibertat -actuen cada dijous a Cort per mostrar el seu suport als presos polítics i exiliats independentistes-.

Segons ha explicat l'ASM en un comunicat, un individu va seguir la víctima per tot el carrer Colom i via Sindicat mentre l'escridassava "per haver-se manifestat en defensa dels presos i exiliats independentistes", diuen, i la va insultar repetidament. L'home, que duia una màscara amb la bandera espanyola, pretenia fer-la parlar en castellà perquè "estamos en España", ha especificat l'ASM a la nota.

L'agrupació considera que aquests fets "no són casualitat", sinó que va ser una "acció intencionada", ja que molta gent sap que Música per la Llibertat actua cada dijous a la mateixa hora a la plaça de Cort, des de fa 159 setmanes. És per això que exigeixen "que la policia protegeixi la integritat física dels cantaires". Encara que aquest incident hagi estat un assetjament verbal, "la impunitat amb què es mou l'extrema dreta espanyolista a Mallorca pot donar lloc a fets molt més greus", han manifestat, i han recordat l'atac de què va ser objecte la seva taula informativa el 7 d'octubre de 2017.

stats