Societat 25/07/2018

Arriben al centre d’acollida de Son Rapinya els primers refugiats de l''Aquarius'

Els 16 homes duen a terme aquest dimecres el procés inicial de presentació, acomodació i recollida d'informació personal

Ara Balears
1 min
Brussel·les agraeix el gest a Espanya: “És solidaritat real”

PalmaLes primeres persones refugiades provinents del vaixell 'Aquarius' ja són al centre d'acollida de Son Rapinya, a Palma. Hi han arribat des de València, aquest dimecres al migdia, on han duit a terme el procés inicial de presentació, acomodació i recollida d’informació personal. Són 16 persones, tot homes joves.

Dotze són de nacionalitat sudanesa, tres de Nigèria i un del Camerun i no hi ha cap menor d’edat. En les properes hores rebran assessorament jurídic per poder tramitar les sol·licituds d’asil internacional, així com acompanyament per poder obtenir la targeta sanitària, l’empadronament i altres tràmits administratius. L’objectiu és que aquestes persones puguin viure el procés d’acolliment i arribada a la nova ubicació amb normalitat i tranquil·litat, segons expliquen des del Govern.

El nou centre d’acollida de persones refugiades de Son Rapinya, gestionat per Creu Roja Illes Balears, és el segon centre habilitat pel Govern de les Illes Balears amb aquest objectiu i té capacitat per a 25 places.

stats