Verola del mico
Societat 29/07/2022

Arriben les primeres vacunes contra la verola del mico a les Illes

Salut n'ha rebut 95 dosis

ARA Balears
2 min
Les vacunes de la verola del mico que han arribat aquest divendres a les Illes Balears

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha rebut aquest divendres les primeres 95 dosis de la vacuna contra la verola del mico. Aquestes s'han dividit arreu de l'Arxipèlag tenint en compte els criteris proporcionals de població i casos detectats a cada illa. D'aquesta manera, a Mallorca n'hi corresponen 60 dosis, 24 a Eivissa, 4 a Formentera i 7 a Menorca.

A través d'un comunicat, Salut ha detallat que les vacunes s'administraran als candidats que compleixin els dos tipus de circumstàncies personals i sanitàries. Per una banda, aquells illencs menors de 45 anys que mantenen pràctiques sexuals d'alt risc incloses dins de les indicacions de la profilaxi preexposició al VIH (PrEP) o amb infecció pel VIH en seguiment a les consultes hospitalàries i que no hagin passat la malaltia. En aquest cas, també s'administrarà a persones amb un risc d'exposició molt alt.

D'altra banda, també rebran la vacuna contra la verola del mico aquells residents a l'Arxipèlag que siguin contactes estrets confirmats amb alt risc de malaltia greu (població infantil, embarassades i persones immunodeprimides) i personal sanitari assistencial i de laboratori en contacte amb casos confirmats o mostres i que hagin tingut alguna incidència amb l'equip de protecció individual (EPI).

Salut ha detallat que es prioritzarà la preexposició abans que la postexposició. Per tant, en primer lloc, es vacunarà les persones incloses al grup a) i es reservaran un nombre de vacunes per als contactes de professionals i per a contactes estrets de persones amb risc molt elevat: embarassades, infants i immunodeprimits.

Les dosis de les vacunes que aquest divendres han arribat a les Illes Balears s'emmagatzemaran als hospitals de Can Misses, a Son Espases i al Mateu Orfila, i des d'allà s'aniran repartint als centres sanitaris on s'administraran en els casos que siguin prescrits.

El Servei d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació de l'Arxipèlag va confirmar fins ahir, 28 de juliol, un total de 100 casos de verola del mico a les Illes Balears, 6 dels quals corresponen a Formentera, 44 a Eivissa, 2 a Menorca i 48 a Mallorca.

stats