Migració
Societat 18/03/2024

Arriben 89 persones en cinc pasteres a les Balears

Les embarcacions han estat localitzades a Formentera, Cabrera i Mallorca

ARA Balears
2 min
El migrants detinguts quan arribaven a la Colònia de Sant Jordi

PalmaUn total de 89 persones migrants han estat interceptades aquest diumenge, després d'haver arribat en cinc pasteres, a les costes de Formentera, Cabrera i Mallorca.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears als mitjans de comunicació, aquest diumenge a les 3.26 hores s'han interceptat 18 persones en aparent bon estat de salut pels voltants del Pilar de la Mola (Formentera). L'embarcació en la qual han arribat aquestes 18 persones no ha estat localitzada. En la intercepció dels migrants hi ha intervingut una patrulla de seguretat ciutadana de Formentera.

Posteriorment, a les 11.15 hores, i en mar territorial, a 20 milles al sud-est de Cabrera, s'han rescatat 22 persones, també en aparent bon estat de salut. En aquesta ocasió, l'embarcació tipus pastera amb 22 persones a bord ha estat vista pel vaixell MSC. En el rescat d'aquests migrants hi han intervingut la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (Sasemar), una patrulla de seguretat ciutadana i la Guàrdia Civil.

Poc després ha arribat una tercera embarcació a les costes de Mallorca amb set persones a bord. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, l'arribada de la tercera pastera ha tingut lloc a les 11.30 hores, al voltant de Cala Galiota, a Campos. La intercepció de les set persones s'ha fet a terra. Els migrants es trobaven en aparent bon estat de salut. Hi han intervingut patrulles de seguretat ciutadana.

La quarta pastera interceptada aquest diumenge va ser localitzada a la Colònia de Sant Jordi a les 15.25 h. En aquesta embarcació hi viatjaven set persones, totes d'origen magribí. La Guàrdia Civil les ha detingudes quan ja havien arribat a la costa.

Les dues darreres embarcacions amb migrants a bord interceptades aquest diumenge es van interceptar de nou a Formentera. En les dues embarcacions hi navegaven 35 persones d'origen magribí i estan totes en aparent bon estat de salut. En una pastera hi viatjaven 17 persones i en l'altre, 18.

stats